Regulile BNR sunt binevenite, pentru ca altfel creditarea poate deveni iresponsabila

Regulile BNR sunt binevenite, pentru ca altfel creditarea poate deveni iresponsabila

Noile reguli de creditare propuse de Banca Nationala a Romaniei (BNR) sunt binevenite, in conditiile in care exista riscuri pe piata bancara romaneasca determinate de bancile care, in goana dupa cota de piata, "pompeaza bani in buzunarele romanilor", a spus miercuri directorul executiv al Erste. "Salutam noul regulament propus de BNR, deoarece vedem pericole pe

Noile reguli de creditare propuse de Banca Nationala a Romaniei (BNR) sunt binevenite, in conditiile in care exista riscuri pe piata bancara romaneasca determinate de bancile care, in goana dupa cota de piata, "pompeaza bani in buzunarele romanilor", a spus miercuri directorul executiv al Erste. "Salutam noul regulament propus de BNR, deoarece vedem pericole pe piata din Romania. Actiunile pe plan local ale bancilor nu se potrivesc cu strategia bancilor-mama si, din aceasta cauza, exista o tendinta, in goana dupa cota de piata, de a pompa bani in buzunarele romanilor intr-un mod nu zic iresponsabil, dar care e aproape iresponsabil", a spus Andreas Treichl, directorul executiv al grupului austriac, citat de NewsIn.

Domnia sa a mentionat ca, pentru multe dintre marile grupuri bancare internationale, Romania ramane o piata marginala. Referitor la riscurile unei creditari "iresponsabile", Treichl a dat exemplul Ungariei, spunand ca aceeasi situatie se poate vedea si in Romania, in conditiile in care unele banci acorda credite si unor persoane care nu le pot rambursa. Strategia Erste Bank pentru piata din Romania pentru 2008 si 2009, mai conservatoare, a fost elaborata fara a lua in calcul aceste reglementari, a precizat Treichl.

Pe 8 iulie, BNR a afisat un proiect de regulament care ar impune bancilor sa ia in calcul un nivel al veniturilor permanente ale solicitantilor de credit "care nu poate depasi cu mai mult de 20% veniturile declarate fiscal in anul anterior". Pentru a lua in considerare venituri peste aceasta limita, banca trebuie sa solicite clientului documente care sa ateste continuitatea acestora, se mai arata in proiectul BNR.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos