Reactia guvernatorului BNR la discursul presedintelui: cuvantul cel mai des folosit a fost criza

Reactia guvernatorului BNR la discursul presedintelui: cuvantul cel mai des folosit a fost criza

Guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, a explicat, miercuri seara, sentimentul sau de repulsie fata de cuvântul criza, intr-un discurs prilejuit de o dezbatere inspirata de cartea ‘De la Marea Dezordine la Noua Normalitate’, scrisa de consilierul sau, Adrian Vasilescu. ‘In prima parte a vietii mele profesionale, in anii 71 – 79, am tot vorbit despre

Guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, a explicat, miercuri seara, sentimentul sau de repulsie fata de cuvântul criza, intr-un discurs prilejuit de o dezbatere inspirata de cartea ‘De la Marea Dezordine la Noua Normalitate’, scrisa de consilierul sau, Adrian Vasilescu.

‘In prima parte a vietii mele profesionale, in anii 71 – 79, am tot vorbit despre tot felul de crize si am aceasta repulsie fata de acest cuvânt. inainte de 1989 capitalismul era in criza, iar socialismul intr-un succes deosebit. Am asistat la multe crize. Din criza in criza am tot crescut. Asa s-a format Europa. Din toate aceste crize, din 1971 si pâna in 1989 a aparut moneda unica, singura de acest fel pe care a cunoscut-o omenirea’, a aratat Isarescu.

Ce inseamna criza, a intrebat retoric guvernatorul Bancii Centrale, care a subliniat ca acest cuvânt a fost des repetat de presedintele Traian Basescu, in discursul sau de miercuri seara.
‘Azi l-am ascultat pe presedinte si am facut o analiza de text. Cuvântul criza a fost cuvântul pe care l-am auzit cel mai des. Criza, criza’, a spus guvernatorul

Isarescu apreciaza ca termenul recesiune este mai potrivit. ‘O sa iesim si din recesiunea aceasta. Ce va ramâne atunci din criza? Un sentiment general cum ca nu ne-a fost mereu bine’, a aratat Isarescu.

 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos