RBS si Astra Rail Industries anunta restructurarea International Railways Systems

RBS si Astra Rail Industries anunta restructurarea International Railways Systems

RBS in calitate de lead manager si Astra Rail Industries (ARI) anunta restructurarea cu succes a International Railways Systems (IRS). Proiectul a presupus vanzarea fabricilor detinute de IRS in Romania (Astra Vagoane, Meva, Romvag) catre ARI, o noua entitate detinuta la randul ei de un investitor privat german si de bancile finantatoare (acestea din urma

RBS in calitate de lead manager si Astra Rail Industries (ARI) anunta restructurarea cu succes a International Railways Systems (IRS). Proiectul a presupus vanzarea fabricilor detinute de IRS in Romania (Astra Vagoane, Meva, Romvag) catre ARI, o noua entitate detinuta la randul ei de un investitor privat german si de bancile finantatoare (acestea din urma in calitate de actionari minoritari).

„Suntem multumiti de faptul ca am finalizat acest proiect, precum si de modul in care am colaborat cu consortiul bancar si cu RBS ca lead manager. Abordarea pe care am urmat-o, desi complexa structural, s-a dovedit a fi una reusita atat din punct de vedere economic, cat si social. Pentru noi, urmatorul pas este sa reconstruim pe termen lung acest grup si sa il transformam in furnizorul de incredere al celor mai exigenti clienti din aceasta industrie” a declarat Thomas Manns, Investitor si Presedinte al Astra Rail Industries.

„Aceasta tranzactie este prima restructurare judiciara din Romania, o jurisdictie anevoioasa, favorabila debitorilor, in care creditorii au condus procedura si au incheiat-o cu succes. Bancile vor continua sa colaboreze cu investitorul, atat ca finantatori, cat si ca parteneri. Ne-au trebuit aproape doi ani sa gasim un investitor credibil si puternic financiar pentru a implementa o structura viabila pentru creditori prin raportare la gradul de recuperare, dar benefica si pe palierul social. Experienta internationala a RBS in domeniul restructurarii combinata cu abilitatile si profesionalismul echipei locale, au facut posibil transferul optiunilor de restructurare internationale si in Romania” a spus Ana Maria Petrescu, Director Restructurare Credite, RBS Romania.

„Acest proiect de anvergura incheiat cu succes este o premiera pe piata romaneasca. Dorim sa oferim cele mai bune servicii clientilor nostri, iar atentia speciala pe care o acordam segmentului de restructurare demonstreaza ca ii sprijinim atat in momentele bune, cat si in cele mai dificile” a declarat Henk Paardekooper, Presedinte si CEO RBS Romania.
 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos