Razboi deschis intre bancile grecesti

Razboi deschis intre bancile grecesti

Scandal monstru in Grecia. Doua banci – Piraeus Bank si Marfin Popular Bank (actionar la Egnatia Bank) – se dueleaza prin intermediul comunicatelor de presa, aducandu-si acuzatii grave. "Greek Banks: Drums of War have sounded", titreaza publicatia online Reporter.gr, prezentand declaratiile de razboi ale celor doua banci. Actorii principali ai acestui scandal activeaza si pe

Scandal monstru in Grecia. Doua banci – Piraeus Bank si Marfin Popular Bank (actionar la Egnatia Bank) – se dueleaza prin intermediul comunicatelor de presa, aducandu-si acuzatii grave. "Greek Banks: Drums of War have sounded", titreaza publicatia online Reporter.gr, prezentand declaratiile de razboi ale celor doua banci. Actorii principali ai acestui scandal activeaza si pe piata bancara romaneasca, prin Piraeus Bank si Egnatia Bank. “Victima colaterala” in acest razboi este Bank of Cyprus, care intentioneaza sa inceapa operatiunile in tara noastra in luna martie a acestui an, dupa ce a primit, la sfarsitul lui 2006, licenta de operare din partea Bancii Nationale a Romaniei. 

Care pe care

Cearta intre cele doua institutii de credit s-a aprins aseara, cand s-a aflat ca Piraeus Bank este gata sa inainteze o oferta publica de cumparare pentru Marfin Popular Bank. In urma cu cateva zile, Piraeus Bank a anuntat ca abandoneaza cursa pentru preluarea Bank of Cyprus, renuntand sa mai inainteze o oferta imbunatatita. In replica la initiativa Piraeus Bank, oficialii de la Marfin Popular Bank au dezvaluit ca de fapt ei deja demarasera procedurile legale pentru a cumpara pachetul de 100% de actiuni al Piraeus Bank si 100% din Bank of Cyprus. Marfin considera ca Piraeus Bank a lansat oferta publica pentru a se proteja de oferta lor. Reprezentantii Marfin apreciaza ca actiunea Piraeus Bank este ilegala si contrara eticii afacerilor, fiind initiata fara o informare sau obtinere prealabila a aprobarilor necesare de la autoritati.  

Potrivit legislatiei elene, o companie care lanseaza o oferta publica pentru achizitionarea unei alte entitati nu poate sa reprezinte, in acelasi timp, un obiectiv de preluare. Bancherii de la Marfin spun ca reprezentantii Piraeus Bank au utilizat o informatie confidentiala pe care ei au furnizat-o directorului executiv Michael Sallas, ca un gest de corectitudine in concordanta cu etica in afaceri. Marfin apreciaza ca afland aceasta informatie Piraeus Bank a lansat oferta. Aceasta informatie confidentiala consta in faptul ca Marfin intentioneaza sa inainteze astazi, respectand toate procedurile legale, o oferta publica pentru cumpararea Piraeus Bank si Bank of Cyprus, urmarind sa creeze cea mai mare banca din Grecia. "Eforturile conducerii Piraeus Bank in vederea blocarii ofertei noastre sau pentru influentarea actionarilor si a pietei nu pot avea succes", se arata in comunicatul Marfin Popular Bank.
 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos