Rating A confirmat de Fitch, pentru Bank Austria Creditanstalt

Agentia de evaluare Fitch Ratings a confirmat ratingul atribuit pentru banca Austria Creditanstalt AG, ratingul atribuit datoriilor pe termen lung la ‘A’, cel pentru termen scurt la ‘F1’, ratingul individual la ‘B/C’ si de sustinere la ‘1’, previziunile fiind pozitive datorita apartenentei la UniCredito. Ratingul atribuit datoriilor pe termen lung, cel atribuit datoriilor pe termen

Agentia de evaluare Fitch Ratings a confirmat ratingul atribuit pentru banca Austria Creditanstalt AG, ratingul atribuit datoriilor pe termen lung la ‘A’, cel pentru termen scurt la ‘F1’, ratingul individual la ‘B/C’ si de sustinere la ‘1’, previziunile fiind pozitive datorita apartenentei la UniCredito.

Ratingul atribuit datoriilor pe termen lung, cel atribuit datoriilor pe termen scurt si cel de sustinere se bazeaza, pentru Bank Austria Creditanstalt AG, pe profitabilitatea pozitiva a sustinerii oferite de compania care o controleaza, UniCredito Italiano (UCI).

Bank Austria Creditanstalt este detinuta in majoritate de catre banca germana Bayerische Hypo-und Vereisnbank (HVB), care este, al randul ei, detinuta in proportie de 94% de UCI.

Ca urmare a tranzactiilor corporatiste asteptate cu grupul UCI, Bank Austria Creditanstalt (BACA) va deveni subsidiara directa a UCI, in 2007, in proportie de 96%, si va avea responsabilitatea derularii afacerilor in Austria, in centrul si estul Europei, inclusiv in Turcia si Rusia, dar nu si in Polonia.

UniCredito este unul din cele mai mari grupuri bancare pan-europene, cu pozitii de top in Italia, Bavaria, Austria si unele tari din Europa Centrala si de Est. Grupul are mai mult de 7.000 de sucursale. Grupul este cel mai mare jucator in Europa Centrala si de Est (incluzand Turcia), cu active de 70 miliarde euro si 2.800 sucursale la sfarsitul anului 2005.

Ratingul individual reflecta franciza austriaca puternica a bancii austriece, profitabilitatea sa in crestere si capitalizarea buna, dar si expunerea la tarile mai volatile ale spatiului economic european si la provocarile integrarii tuturor subsidiarelor grupului UCI din spatiul est-european.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos