RAM are program si de sarbatori!

Raiffeisen Asset Management va continua procesul de investitii si in perioada sarbatorilor de iarna, cu exceptia sarbatorilor legale, chiar daca ultimele ordine pe Bursa de Valori Bucuresti se pot lansa in cursul zilei de 19 decembrie. Raiffeisen Asset Management este singura societate de administrare a investitiilor din Romania care are expunere pe pietele straine de

Raiffeisen Asset Management va continua procesul de investitii si in perioada sarbatorilor de iarna, cu exceptia sarbatorilor legale, chiar daca ultimele ordine pe Bursa de Valori Bucuresti se pot lansa in cursul zilei de 19 decembrie. Raiffeisen Asset Management este singura societate de administrare a investitiilor din Romania care are expunere pe pietele straine de actiuni si aproape jumatate din investitiile in actiuni sunt directionate pe pietele emergente.

“Majoritatea pietelor straine de actiuni de care suntem interesati raman deschise pana la sfarsitul anului, motiv pentru care procesul nostru de investitii nu se opreste decat in ceea ce priveste piata de actiuni din Romania. Vom exploata pentru investitorii nostri evolutia pietelor straine si in aceasta perioada, mai cu seama pentru faptul ca pietele emergente prezinta o evolutie foarte buna pe acest final de an” a spus Mihail Ion, presedintele Raiffeisen Asset Management.

De asemenea, pana la 31 decembrie ramane deschisa oferta Raiffeisen Bank si Raiffeisen Asset Management conform careia clientii care subscriu in fondurile Raiffeisen Prosper sau Raiffeisen Benefit au posibilitatea de a constitui si un depozit pe trei luni la Raiffeisen Bank cu o dobanda fixa de 10% pe an.

Activele administrate de Raiffeisen Asset Management in cele doua fonduri Raiffeisen Prosper si Raiffeisen Benefit au ajuns la 66 milioane de lei, in crestere de la 17.6 milioane de lei, cat a reprezentat investitia Raiffeisen Bank in cele doua produse la lansarea acestora. Numarul clientilor Raiffeisen Asset Management a depasit 1800 (cele 2 fonduri au fost lansate pe 19 iunie 2006).

Raiffeisen Prosper este primul fond de actiuni din Romania dupa activele administrate si de asemenea este primul fond din aceasta categorie care orienteaza o parte din investitii pe pietele externe. Valoarea activelor fondului este de 43 mil RON (12 mil EUR echivalent), in crestere de la 7 mil RON la momentul lansarii. Structura fondului pe clase de active cuprinde o alocare pe actiuni de circa 35-40% pe piata interna si aproximativ 30% pe pietele externe. Alocarea pe obligatiuni a ajuns la 20%, restul portofoliului de aproximativ 10-15% fiind reprezentat de depozite bancare.

Raiffeisen Asset Management administreaza si un fond orientat preponderent spre obligatiuni, Raiffeisen Benefit, ale carui active insumeaza 23 mil RON. Structura fondului pe clase de active este urmatoarea: instrumente cu venit fix reprezentate de obligatiuni corporative, de stat si municipale in proportie de circa 40% si depozite la banci circa 30%. In scopul cresterii randamentului, aproximativ 20% din active au fost investite in actiuni pe piata interna si pana la 10% pe pietele externe.

Informatii despre distributia fondurilor de investitii Raiffeisen se pot obtine pe site-ul www.raiffeisenfonduri.ro, prin intermediul serviciului Raiffeisen Direct (la numarul de telefon 0 800 802 02 02, apelabil gratuit din reteaua de telefonie fixa de luni pana vineri intre orele 08:00-20:00, iar sambata intre orele 9:00-15:00) sau de la unitatile distribuitoare ale Raiffeisen Bank si Raiffeisen Capital & Investment.

Raiffeisen Asset Management, compania de administrare a investitiilor a Grupului Raiffeisen in Romania, a fost infiintata in decembrie 2005 si a lansat in iunie 2006 primele doua fonduri de investitii. Raiffeisen Asset Management beneficiaza de expertiza unor specialisti de marca in domeniu.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos