RAM a devenit al treilea jucator de pe piata fondurilor mutuale din Romania

La un an de la infiintarea sa, Raiffeisen Asset Management a devenit al treilea jucator de pe piata fondurilor mutuale din Romania, conform datelor raportate de societatile de administare a investitiilor si publicate de revista on-line Fibiz, se arata intr-un comunicat de presa remis BankingNews.ro. Daca excludem insa sectorul fondurilor monetare, unde compania nu activeaza,

La un an de la infiintarea sa, Raiffeisen Asset Management a devenit al treilea jucator de pe piata fondurilor mutuale din Romania, conform datelor raportate de societatile de administare a investitiilor si publicate de revista on-line Fibiz, se arata intr-un comunicat de presa remis BankingNews.ro. Daca excludem insa sectorul fondurilor monetare, unde compania nu activeaza, Raiffeisen Asset Management este al doilea jucator din piata. Societarea administreaza cel mai mare fond orientat preponderent spre actiuni din Romania (Raiffeisen Prosper) si este singura companie de administrare a investitiilor din tara noastra care orienteaza o parte din investitii pe pietele straine in instrumente de tipul actiunilor.

Activele administrate de Raiffeisen Asset Management in cele doua fonduri Raiffeisen Prosper si Raiffeisen Benefit au ajuns la 79 milioane de lei, in crestere de la 17.6 milioane de lei, cat a reprezentat investitia Raiffeisen Bank in cele doua produse la lansarea acestora. Numarul clientilor Raiffeisen Asset Management a depasit 2.200 (cele 2 fonduri au fost lansate pe 19 iunie 2006).

"Plasamentele in fondurile noastre se bucura de un interes din ce in ce mai mare in randul clientilor. Credibilitatea Grupului Raiffeisen, expertiza in managementul investitiilor, randamentele, lichiditatea si diversificarea oferite de produse, precum si accesul facil la acestea sunt argumente pentru viabilitatea si cresterea plasamentelor in fondurile Raiffeisen. Acest fapt ne permite sa avem un aport important la dezvoltarea pietei fondurilor mutuale din Romania. Pozitiile de lider detinute de celelalte societati de administrare a investitiilor ale Raiffeisen in Europa Centrala si de Est ne obliga la un efort pe masura" a spus Mihail Ion, presedintele Raiffeisen Asset Management.

La fel ca in domeniul bancar, Raiffeisen detine pozitii de frunte pe piata investitiilor administrate din regiune. Astfel, Raiffeisen Capital Management este liderul incontestabil al pietei austriece, de asemenea societatile de administrare detinute de Raiffeisen in Slovacia, Croatia, Bulgaria sunt liderii pietelor in care opereaza.

Raiffeisen Prosper este primul fond de actiuni din Romania dupa activele administrate Valoarea activelor fondului este de 51.1 mil RON (15 mil EUR echivalent), in crestere de la 7 mil RON la momentul lansarii. Structura fondului pe clase de active cuprinde o alocare pe actiuni de circa 35-40% pe piata interna si aproximativ 30% pe pietele externe. Alocarea pe obligatiuni a ajuns la 20%, restul portofoliului de aproximativ 10-15% fiind reprezentat de depozite bancare.

Raiffeisen Asset Management administreaza si un fond orientat preponderent spre obligatiuni, Raiffeisen Benefit, ale carui active insumeaza 27.8 mil RON. Structura fondului pe clase de active este urmatoarea: instrumente cu venit fix reprezentate de obligatiuni corporative, de stat si municipale in proportie de circa 40% si depozite la banci circa 30%. In scopul cresterii randamentului, aproximativ 20% din active au fost investite in actiuni pe piata interna si pana la 10% pe pietele externe.

Raiffeisen Asset Management, compania de administrare a investitiilor a Grupului Raiffeisen in Romania, a fost infiintata in decembrie 2005 si a lansat in iunie 2006 primele doua fonduri de investitii. Raiffeisen Asset Management beneficiaza de expertiza unor specialisti de marca in domeniu.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos