Raiffeisen, sub protectia politiei

Raiffeisen, sub protectia politiei

Satui de atatea atacuri, cei de la Raiffeisen Bank au soliticat ajutorul politiei pentru combaterea fraudelor. O privire in ultimul an ne arata ca Raiffeisen este institutia care a suferit poate cele mai multe atacuri de phishing, ultimul desfasurandu-se chiar in urma cu cateva zile, dupa cum au raportat cei de la BitDefender. Aceste atacuri,

Satui de atatea atacuri, cei de la Raiffeisen Bank au soliticat ajutorul politiei pentru combaterea fraudelor. O privire in ultimul an ne arata ca Raiffeisen este institutia care a suferit poate cele mai multe atacuri de phishing, ultimul desfasurandu-se chiar in urma cu cateva zile, dupa cum au raportat cei de la BitDefender. Aceste atacuri, de tip informatic, sunt insa numai o parte din metodele de fraudare a clientilor bancilor. In vederea preveniri fraudelor, educarea si informarea clientilor despre astfel de fenomene, Raiffeisen a demarat un proiect special, in colaborare cu Politica Municipiului Bucuresti.

Unul dintre aspectele programului tine de informarea clientilor. In toate unitatile Raiffeisen din Bucuresti (peste 80), acesti vor gasi materiale informative care prezinta metode de identificare, detectare si raportare a fraudelor bancare. De asemenea, specialistii bancii si cei ai politiei colaboreaza pentru prevenirea si combaterea fraudelor bancare.

"Acest proiect reprezinta o premiera pe piata bancara din Romania si speram sa-l putem extinde la nivel national. Odata cu dezvoltarea pietei bancare se inmultesc si fraudele bancare, iar specialistii nostri impreuna cu profesionistii din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti – Serviciul de Investigare a Fraudelor au inceput sa colaboreze pentru prevenirea si combaterea acestor fenomene. Sunt convins ca prin asemenea initiative comune, rezultatele nu vor intarzia sa apara” a declarat Mihai Rauta, directorul Directiei Consumer Risk Raiffeisen Bank.

„Colaborarea bancii cu Politia Municipiului Bucuresti va facilita identificarea, comunicarea, urmarirea si retinerea persoanelor care sunt implicate in tentative de frauda la Raiffeisen Bank. Pentru succesul acestor actiuni solicitam sprijinul tuturor angajatilor din agentiile Raiffeisen Bank pentru informarea tuturor clientilor. Speram ca prin aceasta initiativa sa facem un pas important pe linia prevenirii fraudelor, mai ales a celor legate de creditele bancare” a spus comisarul sef Dan Calin, seful Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti.

ANUNT IMPORTANT. In perioada 17 – 19 aprilie 2008, la Institutul Bancar Roman, va avea loc cea de-a doua editie a TARGULUI BANKINGJOBS. Evenimentul ofera tuturor celor care doresc sa se angajeze in domeniul bancar un bun prilej de a intra in contact direct cu specialistii de resurse umane ale institutiilor de credit. Alte detalii pe www.targulbankingjobs.ro .

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos