Raiffeisen se lanseaza in forta pe piata creditelor in franci elvetieni

Raiffeisen se lanseaza in forta pe piata creditelor in franci elvetieni

Succesul inregistrat de OTP cu creditele in franci elvetieni “face cu ochiul” si altor institutii creditoare din Romania. Dupa ce Porsche Bank, o banca orientata catre finantari auto, a lansat varianta in franci, Raiffeisen Bank adopta la randul ei moneda din Tara Cantoanelor pentru creditele ipotecare si cele de nevoi personale garantate cu ipoteca. Principalul

Succesul inregistrat de OTP cu creditele in franci elvetieni “face cu ochiul” si altor institutii creditoare din Romania. Dupa ce Porsche Bank, o banca orientata catre finantari auto, a lansat varianta in franci, Raiffeisen Bank adopta la randul ei moneda din Tara Cantoanelor pentru creditele ipotecare si cele de nevoi personale garantate cu ipoteca. Principalul atuu al creditelor in franci elvetieni este costul, mai scazut decat cel pentru euro sau lei. …

Oferta celor de la Raiffeisen Bank pentru creditele ipotecare in franci elvetieni este mai tentanta decat a celor de la OTP – singura banca pana acum care avea un astfel de produs in portofoliul – in primul rand din punctul de vedere al dobanzilor. Raiffeisen Bank percepe o dobanda de 4,9%, variabila pe toata perioada de creditare. Momentul lansarii acestui credit de catre cei de la Raiffeisen a fost foarte bine ales, intrucat perioada promotionala pentru creditul ipotecar de la OTP – cu dobanda fixa de 4,9% pe primii doi ani si perioada de rambursare de 30 de ani – tocmai s-a incheiat la 31 august. In prezent, imprumutul pentru locuinta al celor de la OTP se acorda pe maxim 25 de ani, cu o dobanda variabila de 6,5% anual.

“Aceasta completare adusa ofertei de credite raspunde cerintelor pietei si confirma angajamentul bancii de a gasi solutiile de creditare si cele mai eficiente pentru clientii sai”, afirma Razvan Munteanu, vicepresedintele Diviziei de Retail a Raiffeisen Bank,  referitor la decizia bancii de adoptare a francului elvetian ca moneda de creditare.

Comisioanele atarna insa mai greu in oferta Raiffeisen pentru creditul ipotecar in franci. Banca percepe un comision de administrare anual de 0,9%, aplicat la soldul creditului, in timp ce OTP Bank percepe un comision la acordarea imprumutului de 2,5%. Un avantaj al creditului in franci de la Raiffeisen este ca banca nu percepe nici un alt comision pentru analiza documentatiei de credit si evaluarea imobilului.

Valoarea imprumutului ipotecar in franci elvetieni de la Raiffeisen Bank este intre 5.000 si 200.000 euro (echivalent CHF), pe o perioada de 25 de ani, fara girant, fara carte de munca.

Pe langa o dobanda mai buna, oferta Raiffeisen Bank in franci elevetieni pe segmentul creditelor de nevoi personale nenominalizate (inclusiv de refinantare) cu garantie imobiliara se remarca si printr-o perioada de rambursare mai indelungata decat in cazul OTP. Acest termen se intinde pana la 20 in cazul creditului Flexi Plus de la Raiffeisen, cu o dobanda anuala de 5,9%, in timp ce oferta OTP in franci pentru acest tip de finantare are o perioada de rambursare de maxim 15 ani si dobanda de 7%. Mai mult, suma ce poate fi obtinuta de la Raiffeisen este limitata numai de capacitatea de rambursare a solicitantului si de valoarea garantiei.

Pe partea de comisioane, cele doua produse direct concurente sunt apropiate: OTP percepe pentru creditul de nevoi garantat cu ipoteca un comision de acordare de 1,75% si taxeaza analiza dosarului cu 150 RON, in timp ce la Raiffeisen analiza si evaluarea imobilului nu sunt comisionate de catre banca, insa comisionul de acordare este ceva mai mare, de 2%.

Cosmina Doicu
Bogdan Popescu

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos