Raiffeisen, lider de pret la credite in lei si economiile in euro

Raiffeisen, lider de pret la credite in lei si economiile in euro

Dupa ce in urma cu doua saptamani a lansat o promotie pentru depozitele in euro, in cadrul careia ofera cea mai mare dobanda de pe piata pentru depozitele la 3 luni (ce-i drept, numai pentru sume mai mari de 5.000 de euro!), Raiffeisen Bank continua ofensiva pe piata prin pret. Banca a demarat de curand

Dupa ce in urma cu doua saptamani a lansat o promotie pentru depozitele in euro, in cadrul careia ofera cea mai mare dobanda de pe piata pentru depozitele la 3 luni (ce-i drept, numai pentru sume mai mari de 5.000 de euro!), Raiffeisen Bank continua ofensiva pe piata prin pret. Banca a demarat de curand o campanie pentru creditul imobiliar ‘Casa Ta’ in lei , a carui dobanda este de numai 5,5%/an, cea mai mica dobanda din piata pentru imprumuturile imobiliare in lei. Dupa cum ne-au obisnuit bancile, aceasta dobanda este valabila numai pentru primul an.

Promotia celor de Raiffeisen Bank pentru produsele de creditare se deruleaza timp de trei luni, pana la 30 septembrie. In cadrul acestei campanii a fost inclus si creditul de nevoi personale „Flexicredit Plus” in lei, a carei dobanda a scazut la 6%, valabila insa numai in primul an de creditare. Ca nivel al dobanzii, oferta Raiffeisen pe piata creditelor de nevoi cu ipoteca este intrecuta de cea a Volksbank, care vinde al sau „Optimus” cu 5,95%/an. De asemenea, UniCredit Tiriac isi promoveaza acelasi tip de imprumut cu 4,95%/an, insa dobanda este fixa doar 6 luni si nu reprezinta nici macar jumatate din costul creditului, in conditiile in care numai comisionul de administrare este de 0,5%/luna, aplicat la soldul creditului, adica 6%/an.

Prin aceasta oferta, Raiffeisen a trecut de la dobanzi variabile pe toata durata de creditare la cele mici si valabile numai o perioada redusa. Anterior promotiei, creditul imobiliar in lei avea o dobanda variabila de 8,4%, in timp ce Flexicredit Plus in lei era vandut cu 8,9%/an dobanda variabila. Noile dobanzi sunt valabile numai in primul an, astfel ca din anul doi vor reveni la niveluri comparabile cu cele prezentate anterior. Atat in cazul creditelor imobilire, cat si pentru cele de nevoi cu ipoteca, celelalte costuri au ramas neschimbate. Raiffeisen percepe pentru ‘Casa Ta’ in lei un comision anual de administrare de 0,9%/an, in timp ce pentru ‘Flexicredit Plus’ solicita un comision de procesare de 2%, care se plateste o singura data, la acordarea imprumutului.

La Raiffeisen Bank se remarca si un fapt mai putin obisnuit pentru piata creditului din Romania si mai ales pentru produsele garantate cu ipoteca: creditele in lei sunt mai ieftine decat cele in euro. Banca isi arata astfel interesul pentru vanzarea finantarilor in lei. Cele doua imprumuturi incluse in promotie au costuri mai scazute decat produsele alternative in euro. Dobanda promotionala de la creditul ‘Casa Ta’ in euro este mai mare cu un procent decat pentru varianta in lei, diferenta fiind mai mica in cazul dobanzilor variabile, 8,4% pentru lei si 9% pentru euro. Acelasi lucru se intampla si in cazul creditului ‘Flexicredit Plus’: dobanda promotionala pentru euro este de 6,9% si 6% pentru lei. Daca privim si in urma cu doua saptamani, cand Raiffeisen a decis sa atraga sume mari in euro, oferind cea mai mare dobanda din piata pentru depozitele pe 3 luni, putem aprecia ca resursele de valuta ale austriecilor s-au cam diminuat, iar acum incearca sa-si vanda imprumuturile in lei.

Bogdan Popescu 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos