Raiffeisen, cea mai buna banca din Europa Centrala si de Est, in viziunea Global Finance

Raiffeisen, cea mai buna banca din Europa Centrala si de Est, in viziunea Global Finance

Global Finance a acordat RZB si Raiffeisen International prestigiosul premiu pentru intreaga regiune, anunta Raiffeisen intr-un comunicat. Bancile din Albania, Bosnia si Hertegovina, Serbia si Slovacia au primit premiul „Cea mai buna banca” pentru tarile lor. Renumita revista Global Finance a acordat Raiffeisen Zentralbank Österreich AG (RZB) si Raiffeisen International Bank-Holding AG premiul "Cea mai

Global Finance a acordat RZB si Raiffeisen International prestigiosul premiu pentru intreaga regiune, anunta Raiffeisen intr-un comunicat. Bancile din Albania, Bosnia si Hertegovina, Serbia si Slovacia au primit premiul „Cea mai buna banca” pentru tarile lor.

Renumita revista Global Finance a acordat Raiffeisen Zentralbank Österreich AG (RZB) si Raiffeisen International Bank-Holding AG premiul "Cea mai buna banca din Europa Centrala si de Est in 2007” pentru a sasea oara. In plus, bancile din Albania (Raiffeisen Bank Sh.a), Bosnia si Herzegovina (Raiffeisen Bank d.d. Bosna i Hercegovina), Serbia (Raiffeisen banka a.d.) si Slovacia (Tatra banka a.s.) au primit premiul "Cea mai buna banca” pentru tarile lor.

Pe baza informatiilor primite de la analisti din domeniu, directori de companii si  consultanti bancari, editorii Global Finance au selectat castigatorii in functie de  urmatoarele criterii: cresterea activelor, profitabilitate, relatii strategice, serviciile pentru clienti, costul competitiv si produsele inovatoare. Lista „Celor mai bune banci de pe pietele emergente din lume” va fi publicata in editia din mai 2008 a revistei.

"Acest premiu inseamna inca o confirmare a calitatii si experientei noastre. Abordarea noastra strategica si succesul de care ne bucuram in Europa Centrala si de Est sunt inca o data recunoscute de premiul primit de la Global Finance si se incadreaza perfect alaturi de celelalte premii pe care ne-am bucurat sa le primim in trecut” a declarat Walter Rothensteiner, CEO al RZB si Presedinte al Consiliului de Supraveghere Raiffeisen International, referindu-se la faptul ca Raiffeisen a mai primit asemenea distinctii si de la alte reviste in anii anteriori.

"Raiffeisen International este un partener puternic si de incredere in Europa Centrala si de Est (ECE). Reteaua noastra de vanzari cuprinde peste 3.000 de unitati in 17 tari din ECE. Nici o alta banca internationala din regiune nu pune la dispozitie o retea atat de extinsa si de unitara. Sunt mandru ca buna noastra reputatie este recunoscuta atat de clienti, cat si de catre media internationala”, a spus Herbert Stepic, CEO al Raiffeisen International si Vicepresedinte al RZB.

"Pietele emergente se bucura de o atentie din ce in ce mai mare pe masura ce economia globala se extinde", afirma Joseph D. Giarraputo, editor Global Finance. „Am identificat acele banci care ofera servicii pentru companiile ce cauta sa obtina avantaje de pe urma oportunitatilor substantiale de crestere oferite de un mediu adesea plin de provocari.” Revista, care apare de 21 de ani, are aproximativ 280.000 de cititori in peste 158 de tari. Aceasta vizeaza in special investitorii de portofoliu si analistii financiari.

Bancile din Albania, Bosnia si Herzegovina si Serbia au primit premiul pentru "Cea mai buna banca" din tarile lor pentru a cincea oara la rand, in timp ce Slovacia a primit acelasi premiu pentru a saptea oara in istoria bancii.

Raiffeisen Bank Sh.a. continua sa fie prima banca din Albania, cu un bilant total de peste 1,8 miliarde euro la 30 septembrie 2007. Cei peste 530.000 de clienti ai sai sunt deserviti prin intermediul a 95 de unitati.

Raiffeisen Bank d.d. Bosna i Hercegovina a reusit sa isi creasca bilantul total cu 20%, atingand 1.9 miliarde euro la finele trimestrului III 2007. Are o cota de piata de peste 20% si deserveste aproximativ 700.000 de clienti prin intermediul a 89 de unitati.

Raiffeisen Banka a.d., prima banca straina de dupa schimbarile politice din toamna anului 2000, si-a inceput activitatea in 2001 si este cea mai mare banca din Serbia din noiembrie 2004. La sfarsitul trimestrului III 2007, banca avea un bilant total de 2,5 miliarde euro, iar cei aproximativ 500.000 de clienti erau deserviti de o retea locala de 80 de unitati.  

Tatra Banka a.s., care ocupa locul trei pe piata din Slovacia, si-a crescut bilantul total cu 15% pana la 7 miliarde euro in primele trei trimestre ale anului 2007. Banca are 150 de unitati si deserveste peste 680.000 de clienti.
 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos