Raiffeisen BpL pregateste proiectul Confort termic

Raiffeisen BpL pregateste proiectul Confort termic

Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) intentioneaza sa se implice in proiectul de reabilitare termica a cladirilor. Acest proiect este derulat de Ministerul Transporturilor in colaborare cu autoritatile publice locale si Uniunea Europeana. Prin intermediul acestui program de reabilitare termica, proprietarii platesc doar o treime din costurile de executie, diferenta fiind asigurata de autoritatile centrale si

Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) intentioneaza sa se implice in proiectul de reabilitare termica a cladirilor. Acest proiect este derulat de Ministerul Transporturilor in colaborare cu autoritatile publice locale si Uniunea Europeana. Prin intermediul acestui program de reabilitare termica, proprietarii platesc doar o treime din costurile de executie, diferenta fiind asigurata de autoritatile centrale si locale. Banca doreste sa participe alaturi de asociatiile de chiriasi sau de locatari, pentru a le finanta cheltuielile ce revin acestora. Valoarea programului este de circa cinci miliarde de euro la nivel national.

RBL, si-a dublat anul trecut volumul economiilor atrase de la clienti prin produsele de creditare – economisire pe care le ofera. Valoarea lor a ajuns la 55 milioane euro. La sfarsitul anului trecut, banca administra conturile a peste 100.000 de clienti, iar suma totala contractata era de aproape 600 milioane euro, echivalent in lei. Pentru 2007, RBL isi propune sa cresca volumul depozitelor atrase de la clienti la 75 milioane euro si sa isi dubleze numarul de clienti. Banca estimeaza si o crestere a sumelor medii contractate de clienti. Anul acesta ele ar putea ajunge la aproximativ 6.000 de euro, in crestere cu 1.000 euro fata de media inregistrata anul trecut. 

”Anul 2006 a fost al doilea an plin de activitate al Raiffeisen Banca pentru Locuinte pe piata romaneasca. A fost un an foarte important pentru noi, in care am investit foarte mult capital financiar si uman. Toate aceste tendinte de crestere nu fac decat sa ne bucure, deoarece ne confirma faptul ca romanii incep sa aiba din ce in ce mai multa incredere in produsul de economisire – creditare. Mai mult, faptul ca depozitele clientilor s-au dublat arata, in opinia noastra, calitatea contractelor incheiate de clientii nostri “, a declarat Ionut Costea, presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

Anul trecut, RBL si-a lansat si activitatea de creditare, intrand pe piata cu mai multe produse de finantare destinate domeniului locativ. Clientii care au economisit o perioada minima de timp  pot benefia de credite in lei. “Acum produsul nostru este complet si incepem sa ne atingem scopul: sa contribuim la imbunatatirea situatiei locative din Romania”, a adaugat Costea.

Dupa ce in 2006 a avut pierderi de 3,4 milioane euro, sub estimarile proprii, banca ar putea sa inregistreze profit in 2008-2009. Aceste estimari se datoreaza faptului ca banca prognozase pierderi de 5,4 milioane euro pentru anul trecut. Scaderea pierderilor a fost posibila datorita cresterii mai rapide a volumului afacerilor, imbunatatirea retelei de distributie si limitarea cheltuielilor.

"Pierderea din 2006 a fost mai mica decat cea prognozata, de peste cinci milioane de euro. Estimam ca vom ajunge sa inregistram profit in 2008-2009", a spus vicepresedintele bancii, Luminita Manolache.

Conform presedintelui bancii, pentru 2007 RBL are un buget de investitii de 8,5 milioane euro, suma ce va fi folosita pentru imbunatatirea retelei de distributie, informatica, personal si formare profesionala.

Produsele oferite de banca sunt vandute in prezent prin trei canale de distributie principale: o retea de agenti proprii in care lucreaza peste 2.000 de colaboratori activi, sucursalele si agentiile Raiffeisen Bank si partenerii de afaceri. RBL are in acest moment patru reprezentante in afara Bucurestiului in Iasi, Cluj, Timisoara, Sibiu precum si 20 de birouri regionale.

Cosmin Meleaca
cosmin.meleaca@bankingnews.ro 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos