Raiffeisen Bank si Raiffeisen Leasing au trecut pe galben: au fost amendate de CC

Consiliul Concurentei a amendat Raiffeisen Bank si Raiffeisen-Leasing International Gesellschaft MBH cu cate 3.000 de lei pentru ca nu au notificat preluarea SC Camionaval Leasing Company, iar presedintele Raiffeisen Bank Romania pune intarzirea notificarii pe seama unei "regretabile erori". Insa, Consiliul Concurentei sustine ca Operatiunea este relevanta pentru piata operatiunilor de leasing financiar din Romania.

Consiliul Concurentei a amendat Raiffeisen Bank si Raiffeisen-Leasing International Gesellschaft MBH cu cate 3.000 de lei pentru ca nu au notificat preluarea SC Camionaval Leasing Company, iar presedintele Raiffeisen Bank Romania pune intarzirea notificarii pe seama unei "regretabile erori".

Insa, Consiliul Concurentei sustine ca Operatiunea este relevanta pentru piata operatiunilor de leasing financiar din Romania.

Amenda a fost aplicata in conformitate cu legislatia in vigoare la momentul la care cele doua companii au realizat preluarea SC Camionaval Leasing Company SRL, cand pragul valoric prevazut pentru amendare era de 65 de miliarde de lei vechi. De asemenea, institutia a decis ca operatiunea de concentrare economica realizata de cele doua companii prin preluarea Raiffeisen Leasing IFN SA (fosta Camionaval Leasing Company SRL) nu afecteaza mediul concurential.

"In anul 2002, grupul Raiffeisen a achizitionat Camionaval Leasing Company SRL care, ulterior, a devenit Raiffeisen Leasing SRL. Tranzactia in urma careia grupul Raiffeisen a achizitionat Camionaval a coincis cu momentul fuziunii dintre Raiffeisenbank si Banca Agricola (vara anului 2002). Dintr-o regretabila eroare si fara intentie, formalitatile de notificare nu au fost efectuate la timp", decalara presedintele Raiffeisen Bank, Steven Van Groningen, intr-un comunicat.

"La momentul la care actionarii Raiffeisen Leasing au constatat acest fapt, au notificat Consiliul Concurentei, manifestand totala transparenta pentru rezolvarea acestei situatii. Prin decizia de neobiectiune emisa de Consiliul Concurentei, aceasta institutie a autorizat concentrarea economica, constand in dobandirea controlului comun asupra Raiffeisen Leasing IFN SA de catre Raiffeisen Bank SA si Raiffeisen-Leasing International Gesellschaft MBH", a mai spus Groningen.

Potrivit legii concurentei, sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal, numai concentrarile economice care depasesc pragurile valorice prevazute de lege.
Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a zece milioane euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a patru milioane de euro.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos