credius.ro

Raiffeisen Bank International are un nou membru de board pentru Pietele Financiare

11 februarie 2012

Consiliul de Supraveghere al Raiffeisen Bank International AG (RBI) l-a numit astazi pe Klemens Breuer ca nou membru al echipei de conducere a bancii. Incepand cu data de 16 aprilie, Breuer va conduce divizia de Piete Financiare a Bancii, care include activitatile de investitii. Patrick Butler, care detine aceasta pozitie in momentul de fata, a hotarat sa isi inceteze mandatul la data de 15 aprilie. Numirea lui Klemens Breuer asteapta aprobarea Autoritatii Austriece pentru Pietele Financiare.

Klemens Breuer a fost in echipa de conducere a WestLB AG din 2008 si pana la jumatatea lui ianuarie 2012. Aici, Breuer a fost responsabil pentru Pietele de Capital, Cercetare si Trezorerie. Inainte de asta, el a condus operatiunile de capital si trezorerie ale WestLB si Deutsche Bank din Dusseldorf, Frankfurt si Londra.

Nascut in 1967, Klemens Breuer a absolvit facultatea de administrarea afacerilor in cadrul Universitatii RWTH Aachen. El si-a inceput cariera in industria financiara in 1993. “Klemens Breuer are in spate doua decenii de experienta bancara si este unul dintre principalii experti in piete de capital din regiunea de limba germana. In pietele internationale de capital Breuer se bucura de o reputatie excelenta, de manager atent si foarte capabil. Suntem bucurosi sa il avem in echipa noastra”, a spus CEO-ul RBI, Herbert Stepic.

Patrick Butler a condus echipa de Trezorerie, Piete Financiare si Cercetare a Raiffeisen Zentralbank Österreich AG (RZB) intre 2004 si 2010. Dupa fuziunea Raiffeisen International cu zonele principale de business ale RZB, Butler a devenit membru al echipei de conducere a RBI, responsabil cu Pietele de Capital, inclusiv activitatile de investitii.

Dupa mai bine de sapte ani ca membru al echipei de conducere a Grupului RZB, Patrick Butler a ales sa caute noi provocari si sa paraseasca Grupul pentru a se intoarce in Regatul Unit. “Ii multumim lui Patrick Butler pentru contributia lui importanta la dezvoltarea zonelor de business pentru care a fost reponsabil, zone care continua sa aiba rezultate deosebit de bune” a spus Herbert Stepic. “Ii multumim ca a acceptat sa ramana alaturi de noi pana cand succesorul lui va fi pregatit, astfel incat tranzitia sa fie usoara. Ii dorim succes lui Patrick Butler. Stim ca vom continua sa avem cele mai bune relatii”.  

Alte articole

credius.ro
credius.ro
Ooni Koda
© Copyright 2024 InfoBancar

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro