Raiffeisen Bank da lectii financiare elevilor. Prima lectie a fost sustinuta de Steven van Groningen

Raiffeisen Bank da lectii financiare elevilor. Prima lectie a fost sustinuta de Steven van Groningen

Peste 1.000 de elevi de liceu din 34 de orase vor participa la cursuri de educatie financiara sustinute de voluntari Raiffeisen Bank, in perioada martie-iunie 2011. Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank Romania, a predat astazi prima lectie despre planificarea bugetului propriu pentru 25 de elevi din Bucuresti. Cu aceasta ocazie a fost lansat ABCdar-ul

Peste 1.000 de elevi de liceu din 34 de orase vor participa la cursuri de educatie financiara sustinute de voluntari Raiffeisen Bank, in perioada martie-iunie 2011. Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank Romania, a predat astazi prima lectie despre planificarea bugetului propriu pentru 25 de elevi din Bucuresti.

Cu aceasta ocazie a fost lansat ABCdar-ul bancar, un manual de educatie financiara realizat de Junior Achievement si Raiffeisen Bank. Programul de pregatire pentru liceeni se inscrie in proiectul de educatie financiara, initiat de Raiffeisen Bank in 2009 si in pachetul de programe de educatie financiara realizate de Junior Achievement in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Cercetarii.

Programul ABCdar bancar, structurat in 5 lectii, le ofera tinerilor exemple concrete despre ce inseamna echilibrul intre a cheltui si a economisi, despre venituri si cheltuieli, despre economii si investitii, despre carduri, credite si asigurari. Elevii vor afla, de exemplu, ca pentru cheltuieli neprevazute trebuie sa rezervi cel putin 10% din venitul lunar, cheltuielile regulate trebuie suplimentate cu o rezerva de 10 – 20%, iar economiile ar trebui sa reprezinte minimum 5 – 10% din valoarea venitului lunar. Manualul ii invata pe tineri sa gestioneze bugetul personal, prin activitati si exemple concrete predate de  profesori si voluntari din comunitate. Una dintre concluzii este ca ,,sa pui bani deoparte nu este imposibil, indiferent de sumele de care dispui: totul tine de o organizare mai atenta a bugetului si de inlaturarea pierderilor marunte, dar dese, de bani cheltuiti fara a fi neaparata nevoie.’’

Primele lectii au fost sustinute de presedintele Raiffeisen Bank, Steven van Groningen in Bucuresti si de alti angajati Raiffeisen Bank, asistati de profesori, in 10 licee din: Curtea de Arges, Codlea, Falticeni, Fetesti, Mangalia, Pascani, Petrosani, Targu Secuiesc si Bucuresti (doua licee).

Cele 34 de orase in care se desfasoara programul ABCdar bancar sunt: Agnita, Alesd, Calafat, Campulung Moldovenesc, Caracal, Codlea, Copsa Mica, Dej, Dragasani, Fagaras, Falticeni, Fetesti, Horezu, Intorsura Buzaului, Lugoj, Mangalia, Marghita, Motru, Odorheiu Secuiesc, Onesti, Pascani, Petrosani, Pucioasa, Ramnicu Sarat, Reghin, Sighetu Marmatiei, Sighisoara, Targu Frumos, Targu Secuiesc, Toplita, Turnu Magurele, Valeni, Zimnicea si Bucuresti.
 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos