Raiffeisen Bank da aer curat ziaristilor

Raiffeisen Bank da aer curat ziaristilor

Parcul din fata Casei Presei Libere va fi reamenajat. Astfel, ziaristii cat si restul bucurestenilor vor avea posibilitatea sa se relaxeze si sa respire un aer mai curat. Proiectul a fost lansat de  Primaria Sectorului 1 in colaborare cu  Raiffeisen Bank, Vodafone Romania, Petrom si Agentia de Monitorizare a Presei. Cele trei companii investesc in

Parcul din fata Casei Presei Libere va fi reamenajat. Astfel, ziaristii cat si restul bucurestenilor vor avea posibilitatea sa se relaxeze si sa respire un aer mai curat. Proiectul a fost lansat de  Primaria Sectorului 1 in colaborare cu  Raiffeisen Bank, Vodafone Romania, Petrom si Agentia de Monitorizare a Presei. Cele trei companii investesc in acest proiect peste 130.000 de euro. Pe langa investitia financiara, partenerii sprijina proiectul participand cu voluntari din randul angajatilor, care vor ajuta la lucrarile de reamenajare a parcului. Actiunea de reamenajare a parcului va demara de Ziua Voluntarilor, ce va avea loc pe 7 noiembrie. Primaria Sectorului 1 contribuie la acest proiect prin asfaltarea parcului si amplasarea unor banci noi, iar Agentia de Monitorizare a Presei, doneaza pentru acest parc 32 de copaci.

Partenerii implicati in proiect sustin ca initiativa a fost lansata cu scopul de a sensibiliza opinia publica, in mod special ziaristii, in vederea schimbarii atitudinii cetatenilor fata de mediul inconjurator si implicarea fiecarui cetatean in solutionarea problemelor mediului. Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman si-a exprimat speranta ca aceasta initiativa va fi preluata si de altele companii, care vor dori sa investeasca int-un oras mai curat. Primarul a precizat ca va fi reamenajat doar spatiul din fata Casei Presei Libere, fiind pastrat proiectul vechi al parcului, inclusiv parcarea. Conducatorii auto vor trebui sa se deplaseze in sens unic pentru a evita sa treaca pe spatiile verzi. In ceea ce priveste spatiile laterale ale edificiului, el a mentionat ca acestea vor fi reamenajate dupa ce vor fi solutionate problemele juridice cu socitatile comerciale care le-au ocupat.  

“In Bucuresti se construieste mult, spatiile verzi sunt din ce in ce mai putine, iar aerul pe care il respiram devine de nerespirat. De accea sunt necesare asemenea proiecte, pentru ca doar impreuna putem schimba ceva. Este vorba de o investitie pe termen lung, care va da roade in viitor. Raiffeisen Bank s-a implicat in acest an si in Proiectul “Dambovita Verde”, plantand copaci si arbusti de-a lungul raului. Astazi facem un nou pas important pentru redarea unui parc Bucurestiului. Impreuna cu partenerii nostri, ne-am propus sa facem din spatiul din fata Casei Presei un loc in care iti doresti sa stai pe o banca sau sa te plimbi. Am convingerea ca si alte companii vor urma acest exemplu si vor crea un oras cat mai agreabil”, afirma presedintele Raiffeisen Bank, Steven van Groningen.

Parcul din fata Casei Presei Libere are o suprafata de 8000 mp si a fost construit in perioada anilor ’50, nefiind reamenajat de atunci. In prezent parcul a devenit zona de tranzit, fiind lipsit de functionalitatea sa reacreativa.  

Ludmila Tcacenco 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos