Raiffeisen Banca pentru Locuinte acorda imprumuturi chiriasilor ANL

Raiffeisen Banca pentru Locuinte acorda imprumuturi chiriasilor ANL

Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) ofera persoanelor care au contracte de inchiriere cu Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) solutii de finantare pentru achizitionarea locuintelor ANL, anunta institutia de credit intr-un comunicat. Potrivit noilor reglementari legale actualii si potentialii chiriasii ANL au dreptul sa cumpere locuintele dupa o perioada de inchiriere de minim cinci ani. In

Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) ofera persoanelor care au contracte de inchiriere cu Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) solutii de finantare pentru achizitionarea locuintelor ANL, anunta institutia de credit intr-un comunicat.

Potrivit noilor reglementari legale actualii si potentialii chiriasii ANL au dreptul sa cumpere locuintele dupa o perioada de inchiriere de minim cinci ani. In prezent, RBL ofera clientilor sai doua tipuri de credite: Creditul Locativ si Creditul Intermediar.

Pentru a putea beneficia de un Credit Locativ, clientul trebuie in prima etapa sa economiseasca o anumita suma de bani timp de minim 18 luni, pentru ca, in a doua etapa, sa obtina un credit in lei cu o dobanda fixa de 6% pe an. In paralel, RBL ofera clientilor sai care doresc o finantare mai rapida, Creditul Intermediar. Pe perioada creditului intermediar rata dobanzii este de 7,5% pe an, fixa. Dupa ce clientul economiseste cel putin 18 luni si indeplineste conditiile impuse de banca, imprumutul se transforma in Credit Locativ cu o dobanda de 6% pe an, fixa pe toata perioada de rambursare.

"Se estimeaza ca peste 70% dintre actualii chiriasi vor opta pentru achizitionarea apartamentului in care locuiesc in prezent cu chirie. RBL si ANL s-au implicat intr-un proiect valoros, pe termen lung, avand in vedere ca fondurile colectate in urma vanzarii acestor locuinte vor fi alocate continuarii constructiei de noi apartamente destinate inchirierii de catre tineri", a declarat Luminita Manolache, vicepresedintele RBL

RBL a relaxat conditiile de acordare a creditelor. Astfel, in calculul bonitatii clientului, RBL accepta pana la trei codebitori, acestia putand fi membri ai familiei solicitantului de credit, respectiv sotul/sotia acestuia, rudele si afinii solicitantului. Banca a hotarat, de asemenea, ca la veniturile acceptate, sa se ia in considerare in proportie de 75% si castigurile din dividende obtinute de la firmele care desfasoara activitate de minim doi ani consecutiv si care, in ultimul an, au realizat profit repartizat in dividende. Mai mult, in calcularea bonitatii clientului, RBL accepta si veniturile romanilor obtinute in strainatate, dar si sumele obtinute din activitati independente cum ar fi: taximetrie, medicina, avocatura, notariat public, arhitectura, contabilitate etc., sau din chirii, pensii, drepturi de proprietate intelectuala.

Finantarile acordate de RBL pot fi folosite atat pentru renovare, modernizare, extindere, constructie sau cumparare de locuinte, cat si pentru refinantarea altor credite ipotecare/imobiliare, contractate de la alte banci.

Totodata, banca ofera produse de economisire-creditare, orientate exclusiv spre imbunatatirea situatiei locative. Astfel, cei care incheie contracte de economisire-creditare trebuie sa economiseasca o perioada de timp dupa care pot obtine credite cu dobanzi fixe pe toata perioada creditului, de 6% pe an. Pe toata perioada de economisire, clientii primesc la soldul economisit o prima de stat care in acest moment este de 15% pe an, dar nu mai mult de 150 de euro, si o dobanda de 3% oferita de banca.

Produsele oferite de RBL sunt vandute in prezent prin trei canale de distributie principale: o retea de agenti proprii in care lucreaza peste 4000 de colaboratori activi, sucursalele si agentiile Raiffeisen Bank si prin parteneri de afaceri.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos