Raiffeisen are lipici la phishing

Raiffeisen are lipici la phishing

De-a lungul timpului, aproape toate bancile (daca nu toate!) au fost supuse unui atac de phishing. Insa parca niciodata incercarile nu s-au concentrat parca toate asupra unei banci, precum se intampla in ultima perioada. De aproape o luna, nu trece o saptamana fara doua-trei atacuri de phishing asupra clientilor Raiffeisen Bank. Acestea atacuri au inceput

De-a lungul timpului, aproape toate bancile (daca nu toate!) au fost supuse unui atac de phishing. Insa parca niciodata incercarile nu s-au concentrat parca toate asupra unei banci, precum se intampla in ultima perioada. De aproape o luna, nu trece o saptamana fara doua-trei atacuri de phishing asupra clientilor Raiffeisen Bank.

Acestea atacuri au inceput in primele zile ale lui iulie, cand clientii Raiffeisen au primit, mai multe zile la rand, mailuri in care li se solicitau date confidentiale precum PIN-ul sau parola contului de Internet Banking, pe motivul unui update de securitate a serviciilor bancii. Spre jumatatea lunii, tentativele au devenit subtile, mail-urile prezentandu-se sub forma unor actiuni ale bancii de a proteja clientii chiar impotriva atacurilor de phishing. "Spune stop atacurilor de phishing!", se scria in subiectul mail-ului din 14 iulie, pentru ca pe 19 iulie clientii Raiffeisen sa citeasca in titlu: "Va rugam fiti la curent cu atacurile de tip phishing!".

Cea mai recenta tentativa de phishing la Raiffeisen s-a desfasurat chiar ieri. Modelul prin care se incearca inselarea clientilor este acelasi: pentru intarirea protectiei impotriva atacurilor de phihing, banca a realizat modificari la sistemul de securitate, iar clientii sunt invitati sa se inregistreze in noul sistem cu cateva date personale. Tinta de data aceasta sunt clientii serviciului de Intenet Banking Raiffeisen Online, carora li se solicita codul de utilizator si parola, precum si cateva cifre din numarul cardului.

"Echipa de securitate Raiffeisen Bank a imbunatatit masurile de siguranta pentru tine prin introducerea metodei de verificare Raiffeisen Online Security Click care iti protejeaza identitatea prin stocarea adresei tale IP in baza noastra de date. In acest fel chiar daca informatiile tale personale sunt aflate de catre persoane neautorizate, acestea nu vor reusi sa se logheze la contul tau Raiffeisen Online, deoarece adresa acelor persoane neautorizate nu va coincide niciodata cu a ta", se scrie pe pagina cu care atacatorii incearca sa insele clientii Raiffeisen.

Falsa pagina a Raiffeisen Online a fost inchisa rapid, insa suprinde numarul ridicat de atacuri de phishing la adresa unei singure banci, uneori acestea desfasurandu-se regulat, timp de 3-4 zile la rand.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos