Provident Financial Romania a inregistrat anul trecut pierderi de 3,5 milioane de euro

Provident Financial Romania a inregistrat anul trecut pierderi de 3,5 milioane de euro

Compania de credit de consum Provident Financial a inregistrat, anul trecut, pierderi de 2,4 milioane lire sterline (circa 3,5 milioane de euro) in Romania, ca urmare a investitiilor efectuate pentru inceperea activitatii, se arata in raportul financiar al grupului britanic. Veniturile Provident Financial Romania s-au plasat la 300.000 lire sterline (aproximativ 442.000 de euro). Grupul

Compania de credit de consum Provident Financial a inregistrat, anul trecut, pierderi de 2,4 milioane lire sterline (circa 3,5 milioane de euro) in Romania, ca urmare a investitiilor efectuate pentru inceperea activitatii, se arata in raportul financiar al grupului britanic. Veniturile Provident Financial Romania s-au plasat la 300.000 lire sterline (aproximativ 442.000 de euro).

Grupul britanic si-a inceput activitatea in Bucuresti in aprilie 2006 si ofera credite de consum, in principal persoanelor cu venituri reduse.

Provident Financial Romania avea 6.000 de clienti la sfarsitul anului 2006, iar planul de dezvoltare a filialei romanesti se desfasoara conform planului, se spune in raport.

Compania britanica va anunta planurile de extindere la nivel national in acest an.

Reprezentantii Provident Financial Romania au declarat recent ca firma intentioneaza sa deschida birouri in toate marile orase din Romania, in circa cinci ani. Firma detine deja cateva unitati in Bucuresti si in provincie.

Finantarile sunt acordate in numerar la domiciliul clientului, iar platile sunt colectate saptamanal la domiciliul clientilor de catre reprezentantii Provident. Clientii pot imprumuta initial sume cuprinse intre 400 de lei si 1.000 de lei, pe o perioada de pana la 39 de saptamani. Clientii existenti pot solicita credite mai mari, de pana la 2.000 de lei, cu o perioada maxima de rambursare de 52 de saptamani.

La nivel international, Provident Financial a accelerat programul de expansiune, prin intensificarea cercetarilor pentru identificarea locatiilor pentru deschiderea unor noi unitati, precum si prin extinderea retelei din Mexic.

In total, investitiile internationale pentru inceperea activitatii s-au ridicat la 12,1 milioane de lire sterline, in crestere cu noua milioane de lire sterline fata de anul 2005. Astfel, profitul inainte de impozitare la nivelul operatiunilor internationale a scazut cu 4,9%, la 46,2 milioane de lire sterline.

Provident Financial mai desfasoara operatiuni in Marea Britanie, Irlanda, Cehia, Ungaria, Polonia, Slovacia si Mexic, deservind peste patru milioane de clienti la nivel global.

La nivel de grup, Provident Financial a inregistrat un profit inainte de impozitare si deducerea costurilor exceptionale de 191,3 milioane de lire sterline, in crestere cu 5% fata de anul 2005, dupa includerea unor investitii de 30,4 milioane de lire sterline pentru investitii de tip start-up in Marea Britanie, precum si alte tari. Grupul britanic a obtinut venituri de 1,18 miliarde de lire sterline.

Sursa: Mediafax

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos