Protectia Consumatorilor primeste lunar 200 reclamatii de la clientii bancilor

Protectia Consumatorilor primeste lunar 200 reclamatii de la clientii bancilor

ANPC a primit aproximativ 200 de reclamatii lunar de la inceputul lui 2009 din partea clientilor bancilor, in special din cauza comisioanelor modificate sau nou introduse, a declarat miercuri Mihai Meiu, director in departamentul de integrare europeana al ANPC. "Reclamatiile au ramas cam la acelasi nivel de anul trecut, iar o parte din ele au

ANPC a primit aproximativ 200 de reclamatii lunar de la inceputul lui 2009 din partea clientilor bancilor, in special din cauza comisioanelor modificate sau nou introduse, a declarat miercuri Mihai Meiu, director in departamentul de integrare europeana al ANPC. "Reclamatiile au ramas cam la acelasi nivel de anul trecut, iar o parte din ele au ajuns la tribunal", a spus Meiu, fara a preciza cate din aceste reclamatii s-au transformat in actiuni in justitie.

Regulamentul propus de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) in toamna anului trecut, care obliga bancile sa pastreze nemodificate comisioanele si sa precizeze un mod clar de calcul al dobanzii variabile, care sa nu se schimbe pe parcursul derularii creditului, se afla inca in dezbatere la Camera Deputatilor, for decizional. "Saptamana viitoare va intra in discutii la Camera Deputatilor, care l-a amanat de la inceputul acestui an, si apoi va ajunge in plen. Daca totul decurge cum trebuie, intr-o luna, poate chiar si mai repede, ar putea intra in vigoare", a mai spus Meiu.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos