Proprietarii tin la preturi, casele nu se vand, bancile nu au bani, iar clienti nu exista!

Proprietarii tin la preturi, casele nu se vand, bancile nu au bani, iar clienti nu exista!

Doar 16% din proprietatile inscrise pe site-ul foto-imobiliare.ro in 2008 si nevandute au preturi mai mici din ianuarie 2009, potrivit unui studiu realizat de administratorii portalului de anunturi imobiliare. Datele arata ca preturi in scadere au inregistrat, in special apartamentele de 3 camere din Bucuresti, (Colentina, scadere cu 5 procente), precum si case din zona Brasovului

Doar 16% din proprietatile inscrise pe site-ul foto-imobiliare.ro in 2008 si nevandute au preturi mai mici din ianuarie 2009, potrivit unui studiu realizat de administratorii portalului de anunturi imobiliare. Datele arata ca preturi in scadere au inregistrat, in special apartamentele de 3 camere din Bucuresti, (Colentina, scadere cu 5 procente), precum si case din zona Brasovului (scadere cu 30 de procente). "Per total, scaderea de pret a fost anuntata de 16% dintre proprietari in ianuarie 2009", sustin reprezentantii site-ului de imobiliare.

Acest lucru nu ajuta deloc sectorul imobiliar, mai ales ca piata are nevoie de un … avant! Analizele arata ca suma maxima pe care o poate obtine o familie prin credit ipotecar, care au impreuna un venit mediu lunar de 4000 lei net, fara alte datorii financiare si fara alte proprietati, pentru achizitia unui apartament este de 70.000 euro, in conditiile unui grad de indatorare de 60%. In conditiile impuse de propietari, cu acesti bani nu poti cumpara decat o garsoniera intr-un cartier mediu sau 2 camere in cartierele situate la periferie. Cum nimeni nu face credit pentru ceva ce nu-si doreste, piata si proprietarii mai au de asteptat! Cercul vicios e deja format, pentru ca bancile dau o mana de ajutor: finantarea creditelor ipotecare inca bate pasul pe loc.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos