Proiectul Becali Bank s-a evaporat

Proiectul Becali Bank s-a evaporat

Chiar si atunci cand a anuntat ca se retrage din viata publica, George Becali si-a mentinut dorinta de a pune in practica trei proiecte personale: sa faca o banca, o televiziune si o stana. Trimiterea in judecata de catre DNA a patronului echipei de fotbal Steaua Bucuresti, i-a spulberat visul de a deveni bancher. Surse

Chiar si atunci cand a anuntat ca se retrage din viata publica, George Becali si-a mentinut dorinta de a pune in practica trei proiecte personale: sa faca o banca, o televiziune si o stana. Trimiterea in judecata de catre DNA a patronului echipei de fotbal Steaua Bucuresti, i-a spulberat visul de a deveni bancher. Surse din BNR au dezvaluit in exclusivitate, pentru Cancan, care au fost motivele care au dus la acest deznodamant: "In primul rand, daca persoanele care sunt actionari au o moralitate indoielnica, daca exista orice dubiu privind respectivele persoane sau daca sunt sau au fost obiectul unei anchete penale, BNR trebuie sa dea un raspuns negativ", au precizat sursele citate. Mai mult, dupa refuzul Bancii Nationale, afectat de criza, George Becali a mai facut un act care demonstreaza ca s-a impacat cu gandul ca nu va avea o banca proprie. "Si-a retras garantia de 30 milioane de euro, asta inseamna ca a renuntat la proiect", au declarat sursele Cancan.

De altfel, in urma cateva saptamani Nicolae Cinteza, seful Directiei de Supravechere din cadrul Bancii Nationale, atragea atentia ca nu oricine poate deveni actionar al unei banci, vorbind pe larg despre profilul si obligatiile actionarilor unei banci. "Selectia pe care o facem cand acceptam o persoana fizica sau o persoana juridica sa dobandeasca calitatea de actionar intr-o banca este una foarte rigida si foarte dura. Nu devine actionar orice persoana care detine niste bani. Nu ne intereseaza simpla detinere a banilor. Ne intereseaza capacitatea persoanei respective de a sustine banca. Faptul ca astazi am un sac de bani, fara sa stiu daca in timp voi fi in stare sa produc alt sac cu care sa sustin financiar banca, nu e suficient. Persoana respectiva trebuie demonstreze ca poate sustine permanent banca", a precizat Cinteza.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos