Profitul sistemului bancar a depasit criza

Profitul sistemului bancar a depasit criza

Profitul net al sistemului bancar a ajuns la 261 milioane lei in luna februarie 2010, iar profitabilitatea a depasit nivelurile dificile, a declarat directorul Directiei de Stabilitate Financiara a BNR, Ion Dragulin, citat de Mediafax. Potrivit unei prezentari a lui Dragulin, ROE (rentabilitatea capitalului) a fost in luna ianuarie de 1,3% si a urcat in

Profitul net al sistemului bancar a ajuns la 261 milioane lei in luna februarie 2010, iar profitabilitatea a depasit nivelurile dificile, a declarat directorul Directiei de Stabilitate Financiara a BNR, Ion Dragulin, citat de Mediafax. Potrivit unei prezentari a lui Dragulin, ROE (rentabilitatea capitalului) a fost in luna ianuarie de 1,3% si a urcat in februarie la 5,3%. Concomitent, ROA (rentabilitatea activelor) a crescut de la 0,1% in prima luna a acestui an la 0,5% in februarie.

Dragulin a aratat ca inceputul anului a fost mai dificil in ceea ce priveste profitabilitatea, dar ca in prezent exista in mod evident o tendinta clara "de consolidare a miscarii pozitive". El a precizat ca, in ansamblu, performanta sistemului bancar este buna. "Solvabilitatea bancilor din regiune a fost mentinuta si in unele cazuri s-a imbunatatit. In ceea ce priveste Romania, dar si alte state din regiune, au existat si acordurile specifice cu FMI si UE, care au evidentiat nevoia ca in cazul bancilor mari sa se creeze o solvabilitate mai mare", a spus Dragulin, care a precizat ca in Romania nivelul minim pentru acest indicator a urcat de la 8% la 10%.

Totodata, oficialul BNR a mentionat ca procesul de capitalizare s-a realizat fara tensiuni, in conditiile in care actionarii au fost constienti ca este nevoie sa se intareasca baza de capital, mai ales ca evolutia performantei portofoliilor a avut si necunoscute.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos