Profitul CEC urca cu 80% dupa primele 9 luni

Profitul CEC urca cu 80% dupa primele 9 luni

Cea mai veche banca din Romania, CEC, si-a anuntat astazi rezultatele obtinute la sfarsitul celui de-al treilea trimestru al anului. Profitul net al institutiei a inregistrat o dublare fata de aceeasi perioada a anului trecut, urcand la 70 mil. lei (aproape 21 mil. euro). In primele 9 luni, profitul brut a consemnat o crestere cu

Cea mai veche banca din Romania, CEC, si-a anuntat astazi rezultatele obtinute la sfarsitul celui de-al treilea trimestru al anului. Profitul net al institutiei a inregistrat o dublare fata de aceeasi perioada a anului trecut, urcand la 70 mil. lei (aproape 21 mil. euro). In primele 9 luni, profitul brut a consemnat o crestere cu 79% fata de sfarsitul lui 2006, pana la 83 mil. lei (24 mil. euro).

La nivelul activelor, majorarea fata de luna septembrie 2006 a fost de 45%, pana la nivelul de 8,9 mil. lei (2,6 miliarde euro). CEC a retrogradat o pozitie in ierarhia bancilor dupa active, fiind depasita de Volksbank, institutie care a inchis primele 3 trimestre cu active de 2,7 miliarde euro, in crestere cu 166% fata de aceeasi perioada a anului anterior.

Creditele acordate de CEC clientilor nebancari au crescut cu peste 65% fata de perioada similara a anului trecut, fiind la sfarsitul trimestrului al treilea al acestui an de 4,8 miliarde lei, iar sursele atrase au depasit 7 miliarde lei, in crestere cu 33% fata de trimestrul al treilea al anului trecut. Cardurile CEC au avut, de asemenea, o evolutie spectaculoas, in acest moment în portofoliul bancii fiind peste 400.000 de carduri active.

“Rezultatele la 30.09.2007 ne dau posibilitatea, in perioada urmatoare, sa ne concentram, in principal, pe realizarea obiectivelor strategice anuntate pentru faza intai de dezvoltare, pana in 2009, si anume modernizarea si eficientizarea bancii. Un accent deosebit va fi pus pe cresterea calitatii serviciilor oerite clientilor CEC”, declara presedintele CEC, Radu Gratian Ghetea.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos