Profitul BT a crescut de aproape 3 ori in 2007

Profitul BT a crescut de aproape 3 ori in 2007

Banca Transilvania, unul dintre jucatorii din top 5 de pe piata bancara romaneasca, si-a publicat rezultatele financiar preliminare pentru anul 2007. Activele bancii au ajuns la 31 decembrie 2007 la nivelul de 13,8 miliarde lei (aprox. 3,8 miliarde euro), in crestere cu 71,6% fata de aceeasi perioada a lui 2006. Profitul net inregistrat a crescut

Banca Transilvania, unul dintre jucatorii din top 5 de pe piata bancara romaneasca, si-a publicat rezultatele financiar preliminare pentru anul 2007. Activele bancii au ajuns la 31 decembrie 2007 la nivelul de 13,8 miliarde lei (aprox. 3,8 miliarde euro), in crestere cu 71,6% fata de aceeasi perioada a lui 2006. Profitul net inregistrat a crescut cu 183% fata de 2006, ajungand la 340,4 milioane lei (aprox. 102 mil. euro), in timp ce investitiile realizate de banca anul trecut s-au ridicat la 85 milioane euro. Profitul net al bancilor ce activeaza pe piata romaneasca a fost anul trecut de aproximativ 820 milioane euro.

Anul trecut, BT a investit mai ales in extinderea teritoriala. Banca a dechis anul trecut 116 unitati, retaua teritoriala ajungand la finalul anului la un numar de 457 de locatii.  In 2007 s-au alaturat echipei bancii nu mai putin de 1.300 de persoane, ceea ce inseamna 108 angajari in fiecare luna, banca avand la finalul anului 5.837 de angajati. In plus, banca a patruns pe piata internationala, prin deschiderea, in luna octombrie, a sucursalei Cipru.

“Suntem extrem de multumiti de performantele obtinute de banca in 2007. Acesta a fost cel mai bun an din istoria de 14 ani a Bancii Transilvania. Profitul operational a fost cu 43.90% peste nivelul bugetat de noi. In plus, vanzarea companiei BT Asigurari a contribuit semnificativ la obtinerea unor rezultate excelente”, declara Horia Ciorcila, presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania. Potrivit rezultatelor, BT a obtinut un profit brut de 403,7 milioane lei, din care 173,5 provind din vanzarea companiei BT Asigurari.

Valoarea neta a creditelor din portofoliul BT a fost la finalul anului de 8,5 miliarde lei,  dintre care aproximativ 59% reprezinta credite pentru persoane juridice, iar 41% pentru persoane fizice. Resursele atrase de la clienti depasesc valoarea creditelor, ridicandu-se la 10,5 miliarde lei.

De asemenea, BT anunta indeplinirea in anul care a trecut a unui obiectiv foarte importanta, atingerea unui numar de 1 milion de clienti.  “Rezultatele financiare remarcabile din anul trecut au fost obtinute printr-o strategie implementata diferentiat la nivelul directiilor de business ale bancii. In 2007 am dus la indeplinire un obiectiv important, anuntat, acela de a avea 1 milion de clienti activi. Pornim asadar acest an de pe baze solide, in ceea ce priveste rezultatele financiare, portofoliul de clienti, capitalul si resursele. stim ca acest lucru ne obliga, asa incat 2008 va fi o perioada in care eforturile noastre se vor concentra in continuare pe succesul liniilor de afaceri, pe cresterea profitabilitatii BT si pe consolidarea pozitiei bancii in general”, a declarat Robert C. Rekkers, directorul general al Bancii Transilvania.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos