Profitul brut din afacerile Vienna Insurance Group in Romania a crescut cu 65,6% anul trecut

Profitul brut din afacerile Vienna Insurance Group in Romania a crescut cu 65,6% anul trecut

  Vienna Insurance Group (VIG) a afisat o crestere cu 65,6% la 4,56 milioane euro a profitului brut obtinut anul trecut din afacerile celor cinci companii de asigurari pe care le controleaza in Romania, pe fondul avansului cu 74,5% al primelor brute subscrise, a anuntat joi grupul. Vienna Insurance Group controleaza in Romania companiile Omniasig,

 
Vienna Insurance Group (VIG) a afisat o crestere cu 65,6% la 4,56 milioane euro a profitului brut obtinut anul trecut din afacerile celor cinci companii de asigurari pe care le controleaza in Romania, pe fondul avansului cu 74,5% al primelor brute subscrise, a anuntat joi grupul.

Vienna Insurance Group controleaza in Romania companiile Omniasig, Omniasig Asigurari de Viata, Unita, asiguratorul agricol Agras si Asirom. in urma preluarii Asirom, Vienna Insurance Group a ajuns la o cota de piata de 27,7% din piata asigurarilor din Romania, ceea ce inseamna ca firma a devenit lider pe piata romaneasca de profil.

Prime brute subscrise de companiile controlate de VIG in Romania s-au ridicat la 413,5 milioane euro in 2007, cu 74,5% mai mari decat cele din 2006, ca urmare a avansului pe segmentul asigurarilor non-viata cu 77,9% pana la 399,9 milioane euro, potrivit raportului financiar publicat, joi, de grupul austriac.

Totodata, pe segmentul asigurarilor de viata, primele brute subscrise inregistrate de companii au ajuns la 13,6 milioane euro in 2007, in crestere cu 12,5% fata de anul anterior.
Rata daunelor inregistrate de companiile de asigurari romanesti controlate de VIG a urcat cu 5,6% pana la 66%.

Cuantumul asigurarilor din Romania se ridica la numai 1,7% din produsul intern brut la sfarsitul lui 2007, comparativ cu Bulgaria unde asigurarile reprezentau 2,6% din PIB, se mai arata in raportul grupului.
NewsIn

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos