Profitul BRD a crescut cu 54% in primul trimestru, la 259 milioane lei

Profitul BRD a crescut cu 54% in primul trimestru, la 259 milioane lei

BRD Groupe Societe Generale a inregistrat in primul trimestru a acestui an un profit net in  valoare de 259 milioane lei ( 70 milioane euro), cu 54% mai mult decat in aceeasi perioada din anul precedent. Activele bancii au ajuns la 41 de miliarde de lei (11 miliarde de euro),  anunta banca intr-un comunicat. Potrivit

BRD Groupe Societe Generale a inregistrat in primul trimestru a acestui an un profit net in  valoare de 259 milioane lei ( 70 milioane euro), cu 54% mai mult decat in aceeasi perioada din anul precedent. Activele bancii au ajuns la 41 de miliarde de lei (11 miliarde de euro),  anunta banca intr-un comunicat.

Potrivit reprezentantilor BRD, performantele financiare si comerciale ale bancii in cursul primului trimestru din 2008 au fost excelente, banca inregistrand o crestere a venitului net bancar de 40% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

„Banca a reusit sa performeze intr-un climat dificil, caracterizat de inasprirea conditiilor de piata, creditarea fiind si de aceasta data motorul cresterii inregistrate de banca. Ambele piete au inregistrat avansuri importante ale volumelor de creditare, cu un accent suplimentar pe retail si IMM-uri.”, a declarat presedintele BRD, Patrick Gelin.

La sfarsitul luinii martie creditele acordate de catre BRD se ridicau la aproximativ 28 miliarde lei (7,5 miliarde euro), in crestere cu 44% in raport cu aceeasi perioada a anului 2007. Creditele acordate persoanelor juridice au crescut cu 41%, iar creditele acordate persoanelor fizice au inregistrat o crestere cu 47% fata de aceeasi perioada a anului precedent. BRD avea, la sfarsitul primului trimestru, 2,4 milioane de clienti activi.

Depozitele la sfarsitul lunii martie depaseau 27 miliarde lei  (7,2 miliarde euro), in crestere cu 33% comparativ cu anul trecut.

Rezultatul brut din exploatare (fara impactul provizioanelor) a ajuns la 382 milioane lei (103,5 milioane euro). Rentabilitatea fondurilor proprii (Return on Equity) a fost la sfarsitul primului trimestru de 31%.

Banca are cea de-a doua capitalizare bursierala BVB, aproximativ 4,1 miliarde euro la inceputul lunii mai 2008.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos