Profitul Bancii Italo-Romena a urcat anul trecut cu 16%, la 7,5 mil. euro

Profitul Bancii Italo-Romena a urcat anul trecut cu 16%, la 7,5 mil. euro

Banca Italo-Romena a consemnat anul trecut un profit net de 7,5 milioane de euro, in crestere cu 16,1% fata de 2005, pe fondul avansului finantarilor si a castigurilor din dobanzi, iar activele au urcat cu 35%, la 504 milioane de euro, a anuntat miercuri institutia de credit. "Estimam ca in 2007 activele bancii sa depaseasca

Banca Italo-Romena a consemnat anul trecut un profit net de 7,5 milioane de euro, in crestere cu 16,1% fata de 2005, pe fondul avansului finantarilor si a castigurilor din dobanzi, iar activele au urcat cu 35%, la 504 milioane de euro, a anuntat miercuri institutia de credit. "Estimam ca in 2007 activele bancii sa depaseasca 700 milioane euro", a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, directorul general al bancii, Athos Varusio.   Depozitele atrase de la clienti au crescut anul trecut de aproape doua ori, de la 91 milioane euro la 179 milioane euro. Creditele s-au majorat cu 48%, la 382 milioane euro, in aceasta suma fiind incluse atat segmentul de retail, cat si companiile. Marja de dobanda a urcat cu 23%, la 13,6 milioane de euro.

          

Italo-Romena a precizat ca datele privind profitul nu sunt perfect comparabile, ca urmare a trecerii la standardele internationale de contabilitate in Italia. Rezultatul economic efectiv realizat de banca a ajuns la noua milioane de euro, in crestere cu 40%, potrivit bancii.
       

Banca are circa 20.000 de clienti, dintre aproximativ 13.000 sunt pe segmentul de retail, diferenta fiind reprezentata de companii, care detin, totusi, cea mai mare pondere a creditelor, potrivit lui Varusio.
   

Oficialul bancii a adaugat ca Italo-Romena are in vedere in acest an lansarea unei emisiuni de obligatiuni de 15 milioane de euro si va aloca aproximativ 500.000 de euro pentru servicii de comunicare si marketing.

De asemenea, institutia de credit va lansa mai multe produse, atat in domeniul conturilor curente, cat si al creditelor ipotecare.

Directorul general a mai aratat ca banca va deschide doua noi sucursale in luna mai, la Iasi si Sibiu, precizand ca alte patru filiale vor fi deschise in cursul acestui an in Bucuresti, Baia Mare, Ploiesti si o alta locatie, care nu a fost inca stabilita.
 

Banca Italo-Romena are in prezent reprezentante in Bucuresti, Timisoara, Arad, Oradea, Cluj-Napoca, Bacau, Brasov, Constanta, Craiova si Alba Iulia, iar planul de dezvoltare al bancii prevede deschiderea a 20 de agentii pana in anul 2008.
        

Varusio a mai anuntat ca va parasi in luna mai functia de director general al bancii, care va fi ocupata de Antonio Bianchini, membru al grupului Veneto Banca, actionarul majoritar al Italo-Romena.
         

Banca Italo-Romena apartine grupului italian Veneto Banca, care controleaza 92,3% din actiuni, restul fiind detinut de Banca Comerciala Romana.
       

Potrivit lui Varusio, directorul BCR si-a dat recent acordul pentru vanzarea participatiei, astfel ca grupul italian va deveni actionar integral.
      

Banca Italo-Romena a fost constituita in 1980 si reprezinta primul joint-venture romano-italian in sectorul bancar, avand sediul si directia de trezorerie la Treviso. De asemenea, aceasta este fost prima banca italiana cu structura proprie in Romania, actionarii initiali fiind, cu participatii egale, Banca Comerciala Romana si Veneto Banca.

Veneto Banca a dobandit 80% din actiunile Bancii Italo-Romena la mijlocul anului 2000, cand BCR si-a diminuat participatia de la 50% la 20%, prin cedarea catre Veneto a unui pachet de 30%. Ulterior, Veneto si-a crescut participatia prin majorarea capitalului social, pana la 92,3%.
           

In luna septembrie a anului trecut, Italo-Romena a estimat ca va incheia anul 2006 cu active in crestere cu 48%, la 550 milioane de euro, si un profit net in urcare cu un milion de euro, la sapte milioane de euro.
        

Institutia bancara, cu o cota de piata de circa 1%, se adreseaza cu preponderenta oamenilor de afaceri italieni care isi deruleaza operatiunile in Romania si romanilor rezidenti in Italia, care lucreaza cu contract de munca.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos