Profitul ABN Amro a crescut cu 30,6% in primul trimestru, la 1,31 miliarde euro

Profitul ABN Amro a crescut cu 30,6% in primul trimestru, la 1,31 miliarde euro

ABN Amro, banca implicata in discutii de fuziune cu Barclays, a anuntat o crestere de 30,6% a profitului net aferent primului trimestru al anului, la 1,31 miliarde de euro, transmite Reuters.Profitul operational realizat in conditii comparabile, excluzand efectele vanzarilor si achizitiilor de active, a avansat cu 30% in perioada ianuarie-martie, la 0,65 de euro pe

ABN Amro, banca implicata in discutii de fuziune cu Barclays, a anuntat o crestere de 30,6% a profitului net aferent primului trimestru al anului, la 1,31 miliarde de euro, transmite Reuters.Profitul operational realizat in conditii comparabile, excluzand efectele vanzarilor si achizitiilor de active, a avansat cu 30% in perioada ianuarie-martie, la 0,65 de euro pe actiune.
        
Banca isi va indeplini obiectivul privind inregistrarea unui profit operational pe actiune de 2,3 euro in 2007, a declarat, intr-un comunicat, presedintele consiliului de administratie al ABN Amro, Rijkman Groenink.
     
ABN Amro a motivat prezentarea pe scurt a rezultatelor financiare "pe fondul evolutiilor recente si pentru a fi pe deplin transparenta", in conditiile in care anuntarea rezultatelor trimestriale complete este programata pentru 26 aprilie.
        
Cea mai mare banca olandeza a intrat, in luna martie, in discutii exclusive de fuziune cu Barclays, dupa ce mai multi investitori, inclusiv fondul britanic de hedging TCI, au solicitat conducerii institutiei de credit sa ia in calcul divizarea sau vanzarea unor active, pentru a majora castigurile investitorilor.
         
Pe de alta parte, Royal Bank of Scotland (RBS) a abordat conducerea ABN Amro la sfarsitul saptamanii trecute, prezentand un plan care prevede divizarea bancii de catre RBS, Santander si Fortis. RBS a solicitat initierea unor discutii cu ABN Amro, precum si accesul la datele financiare ale bancii, in vederea lansarii unei posibile oferte.
       
Surse apropiate situatiei au declarat ca ABN nu va permite consortiului sa analizeze situatia financiara prin procedura de due dilligence inaintea prezentarii mai detaliate a intentiilor celor trei institutii de credit.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos