Profitabilitatea bancilor din Romania atrage noi operatori pe piata

Profitabilitatea bancilor din Romania atrage noi operatori pe piata

Bank of Cyprus doreste cu fermitate sa-si continue planurile de crestere, prin extinderea activitatii pe noi piete precum Romania si Rusia, dar si in Cipru si Grecia. Banca a respins propunerea inaintata de Marfin Popular Bank, care dorea sa inainteze actionarilor Bank of Cyprus o oferta publica de preluare. In acest context, conducerea bancii si-a

Bank of Cyprus doreste cu fermitate sa-si continue planurile de crestere, prin extinderea activitatii pe noi piete precum Romania si Rusia, dar si in Cipru si Grecia. Banca a respins propunerea inaintata de Marfin Popular Bank, care dorea sa inainteze actionarilor Bank of Cyprus o oferta publica de preluare. In acest context, conducerea bancii si-a reafirmat perspectivele optimiste legate de planurile autonome de expansiune, exprimandu-si increderea ca acestea vor genera o valoare semnificativa pentru actionari. In consecinta, afirma conducerea bancii intr-un comunicat de presa, profitabilitatea bancii va continua sa se bazeze pe o crestere continua si ferma a profiturilor, generata in primul rand de activitatile bancare din tarile amintite.

Bank of Cyprus a obtinut in decembrie 2006 licenta de operare pe piata romaneasca din partea BNR, intentionand sa inceapa operatiunile in tara noastra in luna martie. Potrivit planurilor aprobate de conducerea de la Nicosia, activitatea bancii in Romania se va axa pe segmentul intreprinderilor mici si mijlocii, fara insa a neglija sectorul corporate si retail. Directorul executiv al subsidiarei Bank of Cyprus din Romania va fi Vassilis Papaioannou, care a lucrat timp de 12 ani in cadrul Bank of Cyprus din Salonic. Intr-o prima etapa, banca va fi prezenta doar in Bucuresti, urmand ca ulterior sa-si extinda reteaua teritoriala si in alte judete. In primul an de functionare in Romania, Bank of Cyprus vrea sa deschida 15 sucursale si doreste sa ajunga la o cota de piata de 1%.

Bank of Cyprus refuza propunerile de preluare

Intr-o sedinta extraordinara, Consiliul Director al Bank of Cyprus (BoC) a examinat scrisoarea primita din partea Marfin Popular Bank cu privire la inaintarea unei oferte publice de preluare actionarilor de la Bank of Cyprus. Acestia au decis ca oferta nu poate fi luata in serios, atata timp cat vine din partea unei organizatii care s-a format recent din unificarea a 3 institutii financiare, insa a caror operatiuni nu au fuzionat inca.

De asemenea, se precizeaza in comunicatul remis presei de Bank of Cyprus, cunducerea bancii considera ca orice potentiala asociere intre Marfin Popular Bank si BoC va crea o concentratie semnificativa de banci cipriote intr-o singura organizatie, lucru care va avea implicatii adverse la nivelul competitiei din piata bancara si asupra economiei din Cipru. Consiliul Director a stabilit in unanimitate ca intentiile declarate ale Marfin Popular Bank nu sunt in  interesul actionarilor, echipei si clientilor Bank of Greece, dar si a economiei in general.

Bogdan Popescu
bogdan.popescu@bankingnews.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos