Primele 3 banci din Romania au ramas fara sefi. Criza a secerat bancheri

Primele 3 banci din Romania au ramas fara sefi. Criza a secerat bancheri

Anul 2012 anunta pe piata bancara incheierea unor mandate, asa cum anuntam aici. Insa, se pare ca nu numai expirarea mandatelor este motivul. Criza a secerat bancheri! Sefii de banci au platit pentru rezultatele nu tocmai pozitive din randul companiilor pe care le-au condus. Intre timp, lucrurile s-au precipitat chiar si acolo unde nimeni nu

Anul 2012 anunta pe piata bancara incheierea unor mandate, asa cum anuntam aici. Insa, se pare ca nu numai expirarea mandatelor este motivul. Criza a secerat bancheri! Sefii de banci au platit pentru rezultatele nu tocmai pozitive din randul companiilor pe care le-au condus. Intre timp, lucrurile s-au precipitat chiar si acolo unde nimeni nu credea. Seful de la Banca Transilvania si-a dat demisia. Aici se pare ca nu rezultatele au dus la aceasta decizie, ci viziunea asupra viitorului, care nu coincide cu actionariatul bancii.

Cu rezultate sub asteptarile actionarilor sau cu viziuni indraznete, primele 3 banci din Romania, dupa active, au ramas fara conducere.

Asa ca, in acest moment, avem un paradox: primele trei banci din top banci dupa active – BCR, BRD si BT, isi "cauta" sef. De fapt, incert este doar ultimul post eliberat, in piata neexistand inca indicii despre posibilul inlocuitor de la BT.

BCR
Cea mai mare banca din sistem, prima in topul bancilor dupa active, detinuta de Erste Bank, a anujntat ca il  va numi presedinte executiv la BCR pe actualul CEO al bancii detinute de Intesa in Ungaria -Tomas Spurny, fost director al fondului de investitii PPF.

 

BRD
Intr-o formula mai neobisnuita, a doua mare banca de pe piata BRD, a lansat un mesaj de schimbare la nivelul conducerii care a fost interpretat pe piata in mod prematur drept o schimbare a presedintelui. Guy Poupet, presedinte si CEO al bancii de doi ani, spune ca nu a fost stabilita o data pentru plecarea sa din post. In primele luni ale acestui an ar urma sa fie numit in Consiliul de Administratie ca membru, francezul Alexandre Maymat, care a fost indicat drept succesor al lui Poupet in momentul plecarii acestuia.

BT
Banca Transilvania uimea acum 5 zile intreg sistem bancar autohton cu un anunt soc: Consiliul de Administratie, intrunit in data de 19 ianuarie a.c., a luat act de demisia lui Robert Rekkers din functia de director general al BT si din calitatea de membru al Consiliului de Administratie. ”Consiliul de Administratie al Bancii Transilvania l-a desemnat ca administrator delegat interimar, pentru coordonarea activitatii BT si a Comitetului Executiv de Management, pe PETER FRANKLIN. Peter Franklin face parte din Consiliul de Administratie al Bancii Transilvania din anul 2010 si va prelua acest mandat, incepand cu data de 1 februarie 2012”, se precizeaza intr-un comunicat de presa al Bancii Transilvania

Nu toti pleaca

Raiffeisen Bank si CEC Bank, urmatoarele banci in topul activelor, au prelungit mandatele sefilor si vor avea parte de stabilitatea de care este nevoie, intr-un an in care criza financiara se va mentine in randul bancilor si bancherilor!

 

Alpha Bank & Bancpost

Pentru cele doua banci este anul inceperi fuziunii. Va rezulta implicit o selectie a resurselor de top management de care dispune fiecare dintre ele, surse din piata indicand reduceri masive de personal. Pana in prezent nimic nu a indicat cine va fi noul sef al noii structuri create.
 

www.bankingnews.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos