Prima zi din viata, primul depozit

Prima zi din viata, primul depozit

Chiar din momentul in care ai devenit parinte trebuie sa incepi sa te gandesti la viitorul copilului tau. Si cum il poti ajuta mai bine decat oferindu-i un viitor stabil? Daca cei "7 ani de acasa" tin de tine, viitorul lui financiar poate fi asigurat cu ajutorul unei banci. Asa ca, de fiecare data cand

Chiar din momentul in care ai devenit parinte trebuie sa incepi sa te gandesti la viitorul copilului tau. Si cum il poti ajuta mai bine decat oferindu-i un viitor stabil? Daca cei "7 ani de acasa" tin de tine, viitorul lui financiar poate fi asigurat cu ajutorul unei banci. Asa ca, de fiecare data cand ai un ban in plus, il poti baga la "pusculita", si in momentul in care copilul tau chiar va avea nevoie de ceva banisori pentru studii, sau doar pentru un calculator, nu vei mai da din colt in colt.

Economisirea poate incepe inca din prima zi de viata a copilului, si atunci poti primi si primul cadou pentru el, pentru ca de exemplu BRD iti face cadou 20 de lei la deschiderea contului de economii. Banca Tansilvania le ofera posibilitatea prietenilor tai sa faca depuneri in contul copilului. 

La astfel de conturi de economisire beneficiezi de bonificatii suplimentare fata de conturile de economisire clasice, cum ar fi dobanda preferentiala, o mare parte din operatiunile aferente contului fiind gratuite. O faciliatate interesanta va fi implementata la depozitul Kid Cont de la Banca Transilvania. Atasarea unui card de tip Kid Card care le va permite posesorilor sa beneficieze de discount-uri la cumpararea de produse si servicii de la comerciantii cu care banca are semnate conventii de colaborare in acest sens.

BRD ii ofera posibilitatea copilului tau de a invata sa economiseasca si sa-si gestioneze singur fondurile. Daca pana la implinirea varstei de 14 ani parintii ii gestioneaza economiile prin intermediul contului Atustart, de la aceasta varsta banca ii transfera gratuit economiile intr-un cont Atusprint, care ii permite sa-si efectueze singur operatiunile si sa economiseasca asa cum crede el mai bine.

Contul Initial BCR da posibilitatea minorilor de peste 14 ani sa-si constituie depozite la termen fara acordul reprezentantilor legali, dar cu conditia ca aceste sume cumulate sa nu depaseasca nivelul sumei garantate de catre Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistem Bancar. Daca depasesc acest nivel este necesar acordul scris al reprezentantilor legali.

Cosmin Meleaca
Cosmin.meleaca@bankingnews.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos