Prima CASA, ramane Prima Casa:tranzactii intre familii. Ce banci te pot ajuta

Prima CASA, ramane Prima Casa:tranzactii intre familii. Ce banci te pot ajuta

Vrei sa-ti cumperi un apartament, dar sa-ti ramâna si bani de mobila sau de o noua masina. si nu ai bani. Sau ai un teren si vrei sa construiesti o casa. Cum faci? Prin programul Prima Casa sunt permise tranzactiile intre rudele de gradul I. Desi numarul acestor cazuri nu este semnificativ de mare, câtiva

Vrei sa-ti cumperi un apartament, dar sa-ti ramâna si bani de mobila sau de o noua masina. si nu ai bani. Sau ai un teren si vrei sa construiesti o casa. Cum faci? Prin programul Prima Casa sunt permise tranzactiile intre rudele de gradul I. Desi numarul acestor cazuri nu este semnificativ de mare, câtiva români au reusit sa cumpere locuintele parintilor pentru a putea face rost de bani pentru constructia unei alte case. Prin cumpararea apartamentului parintilor, ai la dispozitie toti banii de-odata si poti contracta ce firma doresti. Daca ai un teren in apropiere de Bucuresti si vrei sa-ti construiesti o casa, poti cumpara apartamentul parintilor de doua camere din Titan spre exemplu, unde se cer in medie 53.000 de euro. Daca obtii 50.000 de euro, banii ajung pentru constructia unei case in regie proprie.

 

Au existat cazuri cand s-au realizat tranzactii între rude. Nu sunt interzise, insa noi nu stim cate astfel de cazuri au fost, pentru ca nu avem un criteriu de a stabili acest numar si nici nu ni s-a cerut”, au declarat pentru Money.ro, reprezentanti ai Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

Pe acest principiu, Bogdan V. a cumparat aparamentul parintilor si a obtinut 38.000 de de euro, bani pe care ii va folosi la constructia unei case.

Ce risc exista? Ei bine, parintii pot ramane cu banii, iar copilul cu apartamentul, asta in cazul in care nu exista incredere de ambele parti.

in 2009, o alta persoana a reusit sa cumpere o casa finisata doar in proportie de 75% detinuta de parinti. Diverse persoane care au obtinut in acest mod bani spun ca bancile prin care s-au efectuat tranzactiile sunt: BCR, BRD, Raiffesein si Banca Româneasca.
 

SURSA – Money.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos