Prima Casa 4 se poate accesa dupa Sarbatorile Pascale

Prima Casa 4 se poate accesa dupa Sarbatorile Pascale

Noul program "Prima Casa", in care garantia aferenta creditelor contractate pentru achizitionarea unei locuinte sunt impartite intre stat si banca, va incepe dupa Sarbatorile de Paste, in urmatoarele doua saptamâni urmând sa fie aprobate si normele de aplicare, a declarat vineri premierul Emil Boc. El s-a intâlnit, la sediul institutiei, cu presedintele Fondului National de

Noul program "Prima Casa", in care garantia aferenta creditelor contractate pentru achizitionarea unei locuinte sunt impartite intre stat si banca, va incepe dupa Sarbatorile de Paste, in urmatoarele doua saptamâni urmând sa fie aprobate si normele de aplicare, a declarat vineri premierul Emil Boc. El s-a intâlnit, la sediul institutiei, cu presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor, pentru o evaluare a ofertelor depuse de banci dupa decizia Guvernului de a imparti garantia aferenta creditelor contractate pentru cumpararea unei locuinte prin programul "Prima Casa".

La finalul discutiei, seful Guvernului a aratat ca date neoficiale releva existenta a cel putin doua-trei banci care accepta noile conditii la "Prima Casa", dar ca optiunea clara va fi conturata incepând cu saptamâna viitoare, dupa publicarea in Monitorul Oficial a ordonantei de modificare a programului.

"Dupa Sarbatorile de Paste, persoanele interesate pot merge la banci pentru a discuta de forma modificata. Niciun client care are contract in derulare nu va fi afectat de modificari de costuri sau rate", a spus Boc, care a apreciat ca statul va putea astfel acorda noi imprumuturi pentru inca 40.000 familii.

El a asigurat din nou ca plafonul maximal al dobânzii nu va fi modificat.

Presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor IMM, Aurel saramet, a declarat anetrior ca datele neoficiale releva ca ofertele bancilor acopera minim 60% din plafonul total al garantiilor aferente creditelor din programul "Prima Casa", dupa decizia de reducere la jumatate a garantiei statului.

El a aratat ca din garantiile totale de 200 milioane euro pentru acest an au mai ramas doar 40-50 milioane euro neacoperite, astfel ca intregul plafon ar urma sa fie epuizat in urmatoarele 8-10 zile.
 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos