Prima Casa 4 inseamna doar 3 banci. Ce alegi?

Prima Casa 4 inseamna doar 3 banci. Ce alegi?

Lista bancilor care primesc dosare pentru Prima Casa 4 a ajuns la trei, dintr-un total de 11 care si-au anuntat intentia. Dar ce mai reprezinta Prima Casa in aceste zile? E doar o alternativa a celor care nu au bani de avans, pentru ca in prezent bancile au oferte apropiate, pe care le-au denumit "alternative".

Lista bancilor care primesc dosare pentru Prima Casa 4 a ajuns la trei, dintr-un total de 11 care si-au anuntat intentia. Dar ce mai reprezinta Prima Casa in aceste zile? E doar o alternativa a celor care nu au bani de avans, pentru ca in prezent bancile au oferte apropiate, pe care le-au denumit "alternative". "Doar cei care nu au avans suficient mai apeleaza la "Prima casa" in conditiile in care un astfel de credit se obtine mai greu, docu­men­tatia fiind mai stufoasa si perioada de aprobare mai lunga decat in cazul unui credit standard. Sunt insa in continuare cereri pentru credite garantate de stat", afirma Liviu Andrei, directorul executiv al brokerului de credite Alliance Finance, potrivit ZF.

Si iata si paradoxul: credit ipotecar mai ieftin decat prin programul Prima Casa, la CEC Bank. Banca promoveaza la oferta, un credit cu dobanda de 5,22%, pentru un imprumut in euro. La un mic calcul afli ca pentru un credit de 40.000 de uro , pe 30 de ani, rata lunara este mai mica decat in cazul in care ai accesa Prima Casa de la CEC. Suma nu este una mare, dar cumulata poate insemna ceva, adica 10 euro lunar. Singurul dezavantj la acest credit alternativ este avansul, care trebuie sa fie de 10%, in loc de 5%, prin programul sustinut si de stat.

Prima banca de pe piata care a dat startul programului a fost BCR, la inceputul saptamanii trecute. La scurt timp a urmat Alpha Bank, a doua banca care a anuntat ca a incheiat protocolul pentru Prima Casa 4, cu Fondul National de Garantare a Creditelor. A urmat CEC Bank, ultima care vrea in program. Deocamdata…

Oferta

Alpha Bank si CEC Bank sunt ultimile banci intrate in program iar clientii pot depune dosare. Ambele institutii percep marja maxima admisa de lege pentru finantarile in euro, de 4 puncte peste EURIBOR la 3 luni. CEC Bank acorda, insa, si credite in lei cu o marja de 1,9 puncte peste ROBOR la 3 luni, sub limita maxima admisa de lege de 2,5 puncte. Potrivit CEC Bank, printre caracteristicile creditelor pentru Prima Casa 4 se numara: lipsa comisioanelor din partea bancii; perioada de gratie de pâna la 180 de zile; durata maxima de finantare de 30 de ani; vârsta maxima stabilita pentru rambursarea integrala a creditului de 80 de ani; posibilitatea obtinerii unui card de credit in baza analizei aceleiasi documentatii; posibilitatea utilizarii serviciului de Internet Banking pentru vizualizarea situatiei creditului (sold, dobânda, rate) dar si pentru operatiuni curente (plati, depozite);  acceptarea de codebitori de catre Banca in vederea completarii veniturilor solicitantului.

 
Alpha Bank are la dispozitie un plafon de 135 de milioane de euro, având in vedere vânzarile de credite din precedentele trei etape ale programului, care au plasat-o pe locul patru intre participantii la "Prima casa". Banca are o oferta de creditare in euro, la o marja de patru puncte peste indicatorul Euribor la trei luni. Dobânda urca astfel la 5,469% pe an. Banca a primit vinerea trecuta avizul BNR pentru noul produs de creditare "Prima casa" si a semnat conventia cu Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM, astfel ca incepând de marti va putea sa demareze efectiv vânzarea de credite.

 

Pana acum, cea mai mica dobanda este cea anuntata de BCR. Astfel, pentru clientii cu istoric in relatia cu banca, formula de calcul este Euribor la 3 luni + 3,75%, in timp ce clientii fara istoric in relatia cu banca platesc mai mult, respectiv Euribor la 3 luni + 3,95%.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos