Presedintele CEC, Radu Ghetea, cere ajutor Comisiei Europene

Presedintele CEC, Radu Ghetea, cere ajutor Comisiei Europene

Presedintele CEC Bank, Radu Ghetea, a cerut joi sprijinul vicepresedintelui Comisiei Europene (CE), Antonio Tajani, sa sustina demersul statului in ceea ce priveste majorarea capitalului social al CEC Bank, considerat ajutor de stat. "As vrea cu permisiunea dumneavoastra (a vicepresedintelui Comisiei Europene Antonio Tajani – n.r ) sa aduc in discutie un alt aspect care

Presedintele CEC Bank, Radu Ghetea, a cerut joi sprijinul vicepresedintelui Comisiei Europene (CE), Antonio Tajani, sa sustina demersul statului in ceea ce priveste majorarea capitalului social al CEC Bank, considerat ajutor de stat. "As vrea cu permisiunea dumneavoastra (a vicepresedintelui Comisiei Europene Antonio Tajani – n.r ) sa aduc in discutie un alt aspect care consider ca este important pentru România, iar rezolvarea lui depinde in mare masura si de Comisia Europeana. Statul român nu a fost obligat sa faca injectii de fonduri in sistemul bancar. Mai mult, statul român in incercarea sa de a capitaliza singura banca cu capital de stat din România s-a vazut in situatia in care directoratul pentru competitie de la Bruxelles sa spuna ‘Nu’. Sa ne spuna: vedeti ca acesta este ajutor de stat", a spus Radu Ghetea, cu ocazia vizitei vicepresedintelui Comisiei Europene, responsabil pentru Industrie si Antreprenoriat, Antonio Tajani.

 

El a cerut vicepresedintelui Comisiei Europene, Antonio Tajani, sa sustina demersul statului român de majorare a capitalului social al CEC Bank pe lânga comisarul european pentru economie si afaceri monetare, Joaquin Almunia.

 

"Domnule vicepresedinte, in masura in care este posibil sa expuneti acest punct de vedere in fata domnului comisar Almunia, pentru ca daca tot vorbim despre competitie este incorect sa asistam in România la un fenomen de urmatoarea maniera: in sistemul bancar românesc bancile, cu exceptia celei cu capital de stat, au putut sa-si majoreze in ultimii trei ani capitalul social cu 1,3 miliarde de euro. Singura banca de stat nu a putut sa-si majoreze capitalul considerindu-se ca ar putea fi ajutor de stat, desi statul a avut aceasta intentie," a spus Ghetea.

 

Statul a decis in aprilie majorarea capitalului social al CEC Bank cu 52,9 milioane lei, la 1,047 miliarde lei si a decis numirea a doi vicepresedinti noi si a unui nou membru al Consiliului de Administratie (CA).

 

Astfel, Adunarea Generala a Actionarilor din 5 aprilie a aprobat rezultatele financiare ale CEC Bank pe anul 2010 si a decis majorarea capitalului social al bancii cu suma de 52,9 milioane lei (49,9 milioane lei din profitul anului 2010 si 3 milioane lei din reevaluarea unor terenuri pentru care banca a obtinut titlurile de proprietate).

 

Radu Ghetea sustine ca aceasta majorare nu este suficienta pentru ca CEC Bank sa poata face investitiile necesare a ajunge la nivelul bancilor comerciale cu care concureaza.

 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos