Premiul Writing for CEE 2012 merge la jurnalistul ceh Martin Ehl

Premiul Writing for CEE 2012 merge la jurnalistul ceh Martin Ehl

Martin Ehl, jurnalistul si analistul politic ceh este castigatorul din acest an, al premiului de jurnalism european, "Writing for CEE". Ehl, editor senior al renumitului ziar de afaceri "Hospodárské Noviny", a scris o serie de articole incisive referitoare la problemele actuale din Europa. "Martin Ehl ne-a aratat cat de distractiv si sofisticat poate fi jurnalismul

Martin Ehl, jurnalistul si analistul politic ceh este castigatorul din acest an, al premiului de jurnalism european, "Writing for CEE". Ehl, editor senior al renumitului ziar de afaceri "Hospodárské Noviny", a scris o serie de articole incisive referitoare la problemele actuale din Europa. "Martin Ehl ne-a aratat cat de distractiv si sofisticat poate fi jurnalismul de inalta calitate", a spus Ambros Kindel, presedintele juriului, la adresa castigatorului.

APA – Austria Presse Agentur si UniCredit Bank Austria vor prezenta premiul de 5000 EUR luni seara in Viena. Oaspetele de onoare al acestui an la ceremonia de decernare a premillor va fi Wolfgang Petritsch, ambasadorul austriac al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) si fostul Inalt Reprezentant al Comunitatii Internationale pentru Bosnia si Hertegovina. Discursul sau va fi dedicat temei "The EU and Southeastern Europe – Challenges and Prospects" (UE si Sud-Estul Europei – Provocari si Perspective).

Premiul anual este menit sa depaseasca barierele departamentelor editoriale si granitele nationale si sa stimuleze examinarea jurnalistica a problemelor europene si a integrarii. Premiul are ca scop sa incurajeze legaturile stranse dintre tari si sa contribuie la depasirea pagubelor (prejudiciilor).

Juriul, care intruneste persoane din diferite domenii, este format din jurnalistul slovac Michael Berko, autorul bulgar Janina Dragostinova, expertul ceh in comunicare Milan Smid, consilierul de comunicare Ildiko Füredi-Kolarik, jurnalistul polonez Pawel Bravo, jurnalistul ungar Julia Varadi, castigatorul sloven de anul trecut al premiului, Meta Krese, purtatorul de cuvant pentru CEE al UniCredit Bank Austria, Tiemon Kiesenhofer, si consilierul de comunicare CEE si vechiul editor sef pentru afaceri externe al APA, Ambros Kindel.

Castigatorii anteriori au fost jurnalistul Ceh Lubos Palata (2004), autorul bulgar Diana Ivanova (2005), jurnalistul bosniac Sefik Dautbegovic (2006), autorul austriac Martin Leidenfrost (2007), Anna Koktsidou, un jurnalist radio care a fost nascuta in Grecia si crescuta in Germania (2008), jurnalistul Austriac Florian Klenk (2009), autorul bosniac Azra Nuhefendic (2010) si castigatorul de anul trecut, jurnalistul si fotograful sloven Meta Krese.

Castigatorul, o selectie din textele prezentate si informatii aditionale despre premiul vor fi disponibile online pe www.apa.at/cee-award incepand pe 20 noiembrie. Premiul va fi acordat din nou in 2013: Inscrieri se pot trimite pana pe 31 iulie 2013.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos