Premierul respinge ideea de suspendare a privatizarii CEC

Contractul de privatizare a CEC a fost avizat de Guvern prin hotarare, iar dupa semnarea intre cumparator si vanzator va fi aprobat prin lege, a anuntat seful guvernului, Calin Popescu Tariceanu. Aprobarea de catre Guvern a elementelor principale ale proiectului final din contractului de vanzare-cumparare a 69,9% din actiunile CEC, este necesar pentru continuarea procesului

Contractul de privatizare a CEC a fost avizat de Guvern prin hotarare, iar dupa semnarea intre cumparator si vanzator va fi aprobat prin lege, a anuntat seful guvernului, Calin Popescu Tariceanu. Aprobarea de catre Guvern a elementelor principale ale proiectului final din contractului de vanzare-cumparare a 69,9% din actiunile CEC, este necesar pentru continuarea procesului de privatizare prin lansarea etapei a 3-a in care vor fi solicitate oferte financiare finale angajante imbunatatite.

Documentul aprobat, miercuri, de Executiv contine clauze privind pretul actiunilor puse in vanzare, conditiile de efectuare a platii pretului de cumparare si a transferului dreptului de proprietate asupra actiunilor, conditii care trebuie indeplinite pentru finalizarea tranzactiei, precum si prezentarea in detaliu a modului in care CEC trebuie sa-si desfasoare activitatea in perioada cuprinsa intre data semnarii contractului de vanzare-cumparare de actiuni si data finalizarii tranzactiei.

"Cei care vin cu altfel de sloganuri reinvie discursul si atitudinea din prima parte a anilor 90, iar acest lucru ma deranjeaza. Cu cat vor fi mai putine societati de stat, cu atat coruptia va fi mai mica", a spus premierul.

Ministrulul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, sustine ca vom afla castigatorul privatizarii CEC, pana cel tarziu sambata, 22 decembrie. Tot atunci va fi facut public in documentul.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos