Posta Romana lanseaza primul card prepaid de plata din Romania

Posta Romana lanseaza primul card prepaid de plata din Romania

Posta Romana, operatorul roman de servicii postale, si Advance Payment Solution Ltd (APS), lider european in furnizarea cardurilor de tip prepaid, au incheiat un parteneriat pentru a lansa in Romania primul card prepaid de plata pentru uz general. Lansarea produsului “Posta Romana cashplus prepaid MasterCard” va contribui la reducerea decalajului dintre platile in numerar si

Posta Romana, operatorul roman de servicii postale, si Advance Payment Solution Ltd (APS), lider european in furnizarea cardurilor de tip prepaid, au incheiat un parteneriat pentru a lansa in Romania primul card prepaid de plata pentru uz general.

Lansarea produsului “Posta Romana cashplus prepaid MasterCard” va contribui la reducerea decalajului dintre platile in numerar si cele prin carduri, decalaj datorat in buna masura faptului ca un numar semnificativ din totalul populatiei nu are un cont bancar sau un card de credit. Noul produs ofera consumatorilor romani o alternativa sigura si acceptata pe plan international, deoarece, fara a necesita deschiderea unui cont bancar, permite atat accesul la cumparaturi online, prin telefon, in magazin si in strainatate, cat si efectuarea de retrageri de numerar de la orice bancomat care afiseaza sigla MasterCard.

Cardurile prepaid functioneaza prin incarcari de fonduri pe card in scopul achizitiilor de bunuri si servicii si nu necesita verificarea istoricului de credit. Astfel, orice cetatean roman in varsta de peste 18 ani cu resedinta in Romania si in posesia unei carti de identitate este eligibil pentru a deschide un cont.

In prima instanta, in trimestrul al doilea al anului 2009, cardurile vor fi oferite clientilor si personalului Postei Romane, prin intermediul a sase subunitati postale din Bucuresti. Progresiv, cardul va deveni disponibil si in alte oficii postale, astfel incat, in timp, intreaga retea postala sa poata oferi acest produs. Mai multe informatii despre caracteristicile si beneficiile cardului vor fi disponibile luna viitoare, odata cu lansarea catre beneficiari a acestui produs.

Cercetarile intreprinse de APS, in luna octombrie 2008, au aratat ca multi dintre respondenti au apreciat posibilitatea oferita de cardurile prepaid de a trimite bani peste hotare, ca alternativa la transferurile de bani traditionale din Romania.

Cardul “Posta Romana cashplus prepaid MasterCard” este prevazut cu functionalitatile de Chip si PIN, care ofera un plus de protectie impotriva fraudei, si poate fi utilizat ca orice alt card de credit sau debit in realizarea de plati. Cardul evita riscul transportului de numerar in sume mari, ii permite titularului sa-si achite facturile on-line, sa efectueze cumparaturi on-line si totodata sa aiba acces la ofertele de pret mai mici, care se practica pe Internet. De asemenea, cardul „Posta Romana cashplus prepaid MasterCard” este acceptat in aproape 100.000 de locatii din Romania si in 26 de milioane de locatii in intreaga lume, la orice bancomat care afiseaza sigla MasterCard.

Rich Wagner, Chief Executive Officer, APS, a declarat: "Sunt mandru ca Posta Romana a ales APS pentru a contribui la dezvoltarea pietei de plati. Avand in vedere increderea consumatorilor in reputatia Postei Romane cat si reteaua sa de peste 7.000 de subunitati postale, se va ajunge la acei consumatori care inca nu au avut posibilitatea sa experimenteze libertatea financiara pe care o faciliteaza cardul bancar."

“Posta Romana intra pe piata cardurilor preplatite, avand alaturi doi parteneri puternici si cu experienta: MasterCard si Advanced Payment Solutions. Posta Romana isi va pune in valoare acoperirea teritoriala prin acest parteneriat dedicat clientilor sai, care vor beneficia de flexibilitate reala in modul in care isi vor gestiona fondurile. Cardul prepaid va fi  acceptat nu numai in oficiile postale din Romania, dar si la nivelul retelelor de comercianti reali si virtuali si ATM-urilor localizate in toata lumea unde este afisata sigla MasterCard. Suntem incantati de faptul ca unii dintre angajatii nostri se vor numara printre primii utilizatori ai noului card prepaid”, a declarat Marius Vatavu, Presedinte-Director General Posta Romana.

Matt Lanford, Vice President si Prepaid Products Lead-Europe, MasterCard, a declarat: "Este o mare realizare pentru APS faptul ca a reusit sa incheie parteneriatul cu Posta Romana. APS si MasterCard sunt partenerii perfecti pentru a implementa strategia Postei Romane de a-si promova produsele financiare catre milioanele de consumatori romani care nu au un cont bancar. "

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos