Portughezii de la Millennium continua dezvoltarea pe piata bancara autohtona

Portughezii de la Millennium continua dezvoltarea pe piata bancara autohtona

Rezultatele financiare ale Millennium Bank Romania la finalul anului 2009 reconfirma dezvoltarea puternica a companiei si consolidarea pozitiei acesteia pe piata, anunta reprezentantii bancii portugheze intr-un comunicat de presa. La 31 decembrie 2009, activele totale ale bancii au ajuns la 2 miliarde de lei (473 de milioane de euro), cu 62% mai mult decat cu

Rezultatele financiare ale Millennium Bank Romania la finalul anului 2009 reconfirma dezvoltarea puternica a companiei si consolidarea pozitiei acesteia pe piata, anunta reprezentantii bancii portugheze intr-un comunicat de presa. La 31 decembrie 2009, activele totale ale bancii au ajuns la 2 miliarde de lei (473 de milioane de euro), cu 62% mai mult decat cu un an inainte. Venitul operational s-a dublat fata de cel inregistrat la finalul anului 2008, ajungand la 107,7 milioane de lei (25,5 milioane de euro).

Volumul total de credite acordate de Millennium Bank clientilor a depasit 1 miliard de lei (243 de milioane de euro). Volumul creditelor acordate persoanelor fizice a crescut cu 50% in decursul anului, la 651 de milioane de lei (154 de milioane de euro). Fondurile atrase de la clienti au inregistrat o crestere cu 154%, pana la 1,1 miliarde de lei (255 de milioane de euro).

„2009 a fost un an in care competitivitatea si concentrarea s-au intensificat in sistemul bancar romanesc. In acest context, Millennium Bank a reusit sa-si intareasca pozitia, marindu-si cota de piata atat pe segmentul creditelor acordate, cat si pe cel al sumelor atrase de la clienti. Subliniem ca in decursul anului 2009 cota noastra de piata pe fonduri atrase s-a dublat”, a declarat Jose Toscano, director general Millennium Bank Romania. „In 2009, ne-am schimbat modelul de business prin transformarea unitatilor specializate in consumer finance in sucursale care pun la dispozitia clientilor intreaga oferta de produse si servicii retail. A fost o investitie importanta care reconfirma angajamentul puternic al grupului Millennium bcp fata de piata din Romania”, a adaugat Jose Toscano.

La finalul lui decembrie 2009, pierderile au fost de 161 de milioane de lei (38 de milioane de euro), ca urmare directa a investitiilor importante realizate de banca. Millennium Bank are in continuare o capitalizare puternica, inregistrand o rata a capitalului de gradul I de 21,4% la finalul anului 2009. Numarul clientilor activi ai Millennium Bank era de aproximativ 27.000 la sfarsitul anului 2009, iar numarul angajatilor bancii era de 700.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos