Polonezii nu au renuntat la Romania

Polonezii nu au renuntat la Romania

In primavara anului trecut, cea mai mare banca din Polonia – PKO BP – anunta prin vocea directorului general al institutiei Rafal Juszczak ca ar putea intra pe piata bancara din Romania printr-o achizitie. "Companiile de care suntem interesati se afla in special in Rusia, dar mai exista si altele imprastiate in mai multe tari.

In primavara anului trecut, cea mai mare banca din Polonia – PKO BP – anunta prin vocea directorului general al institutiei Rafal Juszczak ca ar putea intra pe piata bancara din Romania printr-o achizitie. "Companiile de care suntem interesati se afla in special in Rusia, dar mai exista si altele imprastiate in mai multe tari. Pe langa Rusia, mai avem in vedere mai ales Ucraina si Belarus, dar ne gandim si la Romania", spunea atunci Juszczak. La un an distanta de la acea declaratie, Rafal Juszczak a reafirmat intentia de a intra pe piata bancara autohtona. Publicatia Polish Market Online (vezi aici) citeaza noile idei enuntate de directorul general al PKO BP, evidentiind faptul ca institutia de credit ar putea intra pe piata din Romania si Belarus in cadrul procesului de expansiune pe pietele externe. "Romania este o destinatie foarte interesanta, si nu omitem nici Belarus", a precizat Rafal Juszczak. Oficialul bancii a subliniat insa ca acest proiect este analizat, o decizie definitiva nefiind inca luata. "PKO BP e pe cale sa faca un pas important care ii va creste substantial valoarea. Daca vrem sa avansam trebuie sa facem o schimbare structurala, si anume sa facem investitii in strainatate", a declarat Rafal Juszczak. In primul trimestru al acestui an, PKO BP a obtinut un profit de peste 280 milioane de euro si se asteapta ca profitul pe intregul an sa depaseasca 850 milioane de euro. Statul polonez detine controlul asupra PKO BP cu o participatie de 51,49%. Interesant este ca in toamna anului 2004, mii de polonezi s-au adunat, zile in sir, in fata filialelor bancii PKO BP sperand sa cumpere actiuni in cadrul procesului de privatizare partiala, creand scene ce aminteau de cozile de pe vremea comunismului. Atunci, Trezoreria a oferit 75 de milioane de actiuni pentru investitorii individuali, pentru a atrage publicul si sa detensioneze situatia politica in privinta privatizarilor. Pentru a deveni investitori, cei interesati ar fi trebuit mai intai sa deschida un cont in cadrul bancii PKO BP, dupa care puteau cumpara actiuni cu o reducere de patru procente.

ANUNT IMPORTANT. In perioada 17 – 19 aprilie 2008, la Institutul Bancar Roman, va avea loc cea de-a doua editie a TARGULUI BANKINGJOBS. Evenimentul ofera tuturor celor care doresc sa se angajeze in domeniul bancar un bun prilej de a intra in contact direct cu specialistii de resurse umane ale institutiilor de credit. Alte detalii pe www.targulbankingjobs.ro .

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos