Piraeus Bank Romania vrea sa isi majoreze capitalul social cu 50 milioane euro

Piraeus Bank Romania vrea sa isi majoreze capitalul social cu 50 milioane euro

Actionarii Piraeus Bank Romania vor discuta, pe 23 aprilie, majorarea capitalului social cu suma maxima de 50 milioane euro (167,6 milioane lei), care va fi varsata in echivalent lei, potrivit unei raportari a institutiei, publicata in Monitorul Oficial. In momentul de fata, Piraeus Bank are un capital social de 154 milioane lei. Banca elena a

Actionarii Piraeus Bank Romania vor discuta, pe 23 aprilie, majorarea capitalului social cu suma maxima de 50 milioane euro (167,6 milioane lei), care va fi varsata in echivalent lei, potrivit unei raportari a institutiei, publicata in Monitorul Oficial.

In momentul de fata, Piraeus Bank are un capital social de 154 milioane lei. Banca elena a mai majorat anul trecut capitalul social cu 25 milioane euro.

De asemenea, actionarii vor mai discuta revocarea mandatului unui membru al Consiliului de Administratie si alegerea unui nou membru. Pe ordinea de zi mai figureaza aprobarea rezultatelor financiare aferente anului 2006 si "aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pentru exercitiul financiar al anului 2007 si a planului strategic pentru perioada 2007-2010", potrivit Monitorului Oficial.

Grupul financiar Piraeus Bank, al patrulea ca marime din piata elena, vrea sa-si dubleze reteaua din afara Greciei pana in 2010, cand ar urma sa detina 580 de unitati, din care 200 in Romania, potrivit strategiei bancii pentru intervalul 2007-2010. La 31 decembrie 2006, Piraeus Bank Romania detinea o retea 54 de sucursale pe intreg teritoriul tarii si avea active de aproape 1,93 miliarde lei (569,8 milioane euro). Institutia financiara controla 1,12% din piata romaneasca, fiind a 18-a banca din sistem, potrivit datelor bancii centrale.

Piraeus Bank Romania a obtinut, in 2006, un profit inainte de impozitare de 4,5 milioane euro, de aproape trei ori mai mare decat cel din anul precedent, pe fondul dublarii portofoliului de credite si al depozitelor atrase, potrivit raportului financiar al grupului.

Subsidiara romaneasca a grupului elen Piraeus a fost infiintata in anul 1995 (sub numele de Pater Credit Bank). Banca a fost asimilata de Piraeus Bank Group la mijlocul anului 2000.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos