Piraeus Bank Romania si-a sporit profitul anul trecut de peste 6 ori, pana la 22 milioane euro

Piraeus Bank Romania si-a sporit profitul anul trecut de peste 6 ori, pana la 22 milioane euro

Piraeus Bank Romania a obtinut anul trecut un profit inainte de impozitare de 22 de milioane de euro, de circa sase ori peste rezultatul din 2006, iar activele au urcat cu 198%, la 2,9 miliarde de euro, a anuntat, joi, institutia de credit.  "Vom mentine acelasi ritm de dezvoltare alert si vom continua sa investim

Piraeus Bank Romania a obtinut anul trecut un profit inainte de impozitare de 22 de milioane de euro, de circa sase ori peste rezultatul din 2006, iar activele au urcat cu 198%, la 2,9 miliarde de euro, a anuntat, joi, institutia de credit.

 "Vom mentine acelasi ritm de dezvoltare alert si vom continua sa investim masiv in dezvoltarea bancii, astfel incat sa ne atingem obiectivul de a incheia anul 2008 in topul celor mai importante 10 banci din Romania", a declarat, intr-un comunicat, Stavros Lekkakos, presedinte si director general al Piraeus Bank Group Romania.

Strategia bancii s-a axat, anul trecut, pe extinderea retelei teritoriale si pe lansarea de noi produse, se arata in comunicat.

Numarul de clienti ai Piraeus Bank Romania se ridica, la finele anului trecut, la 200.000 de persoane, cu 194% peste nivelul din 2006. Numarul de carduri emise de banca a ajuns la 50.000 de bucati, de aproape patru ori peste numarul celor existente in portofoliul in decembrie 2006.

Volumul de credite administrate de banca s-a majorat cu 237%, fata de decembrie 2006, depasind 2,3 miliarde de euro.
          
Imprumuturile destinate persoanelor fizice au crescut de aproape sapte ori, ajungand la circa 840 milioane de euro.
          
Creditele acordate intreprinderilor mici si mijlocii au avansat anul trecut cu 260%, in timp ce imprumuturile pentru segmentul corporate s-au majorat cu 157%.

La finele anului trecut, Piraeus Bank Romania avea o retea nationala de 110 sucursale, cu 56 de unitati mai mult decat in decembrie 2006 si 132 de ATM-uri.

ANUNT IMPORTANT. In perioada 17 – 19 aprilie 2008, la Institutul Bancar Roman, va avea loc cea de-a doua editie a TARGULUI BANKINGJOBS. Evenimentul ofera tuturor celor care doresc sa se angajeze in domeniul bancar un bun prilej de a intra in contact direct cu specialistii de resurse umane ale institutiilor de credit. Alte detalii pe www.targulbankingjobs.ro .
          

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos