Piata de asigurari a pierdut anul trecut 100 milioane euro si va scadea in 2009

Piata de asigurari a pierdut anul trecut 100 milioane euro si va scadea in 2009

Piata romaneasca de asigurari va inregistra o scadere in acest an, a declarat miercuri presedintele UNSAR, Cristian Constantinescu, care estimeaza pierderi de 100 milioane euro pentru 2008 din activitatea de subscriere la nivel de piata, dupa rezultate tehnice. Anul trecut, companiile de pe piata romaneasca de asigurari au inregistrat prime brute subscrise de 8,78 miliarde

Piata romaneasca de asigurari va inregistra o scadere in acest an, a declarat miercuri presedintele UNSAR, Cristian Constantinescu, care estimeaza pierderi de 100 milioane euro pentru 2008 din activitatea de subscriere la nivel de piata, dupa rezultate tehnice.

Anul trecut, companiile de pe piata romaneasca de asigurari au inregistrat prime brute subscrise de 8,78 miliarde lei (2,38 miliarde euro), in crestere cu 22,4% fata de 2007.

"Piata de asigurari se va duce in jos. Nu vorbim de crestere in acest an", a spus Constantinescu.

De altfel, piata de asigurari a scazut deja in primele doua luni ale acestui an, a mentionat el.

In acest context, presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare din Romania (UNSAR) considera ca firmele de asigurari din Romania au nevoie de un flux de capital de 250 -300 milioane euro in acest an pentru a se mentine in marja de solvabilitate.

CSA crede ca piata de asigurari va creste totusi, chiar daca intr-un ritm sub cel din 2008

Presedintele Comisie de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) Angela Toncescu se asteapta la o crestere in acest an, dar intr-un ritm mult mai mic decat in 2008.

"Rascumpararile nu mai reprezinta o problema pentru societatile de asigurari de viata", a spus seful CSA.

La sfarsitul lui ianuarie, Toncescu declara ca turbulentele de pe piata financiara s-au manifestat pe piata asigurarilor de viata printr-o crestere semnificativa a numarului de rascumparari in octombrie si noiembrie 2008.

Seful CSA a spus, marti, ca "societatile care incheie polite de asigurari de viata trebuie sa munceasca mai mult ca sa convinga asiguratii ca nu trebuie sa-si rascumpere asigurarile, deoarece pierd mai mult prin rascumparare".

"In perioada de criza, o asigurare de viata traditionala e un lucru bun. Acest segment de asigurare, probabil, va inregistra o crestere", a mentionat Toncescu, care crede ca segmentul de asigurari unit-linked (cu componenta investitionala n.r.) ar putea sa nu mai fie atat de atractiv pentru asigurati.

"Companiile trebuie sa-si convinga clientii ca au nevoie in continuare de asigurare, sa isi revizuiasca portofoliile si sa se orienteze catre alte segmente de asigurari, mai putin dezvoltate", a mai spus Toncescu.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos