Piata bancara ar putea trece printr-un proces de consolidare pe segmentul retail

Piata bancara ar putea trece printr-un proces de consolidare pe segmentul retail

Piata bancara din Romania ar putea trece printr-un proces de consolidare, daca extinderea pe segmentul de retail, foarte costisitoare, nu va putea fi amortizata, in cazul unor banci, din cauza numarului insuficient de clienti, considera presedintele BRD, Patrick Gelin. "Cred ca ar trebui sa existe o consolidare a pietei bancare, cel putin teoretic. Sunt prea

Piata bancara din Romania ar putea trece printr-un proces de consolidare, daca extinderea pe segmentul de retail, foarte costisitoare, nu va putea fi amortizata, in cazul unor banci, din cauza numarului insuficient de clienti, considera presedintele BRD, Patrick Gelin.

"Cred ca ar trebui sa existe o consolidare a pietei bancare, cel putin teoretic. Sunt prea multe banci pe segmentul de retail, iar dupa cum am vazut, sistemul a trecut pe pierdere in primul trimestru al acestui an. Imi imaginez ca unii actionari ar putea lua o decizie", a spus Gelin, intr-un interviu acordat NewsIn.

El a completat ca exista in continuare loc pentru pentru dezvoltarea afacerilor pe anumite nise, concentrate in special pe segmentul corporate.

"Problema apare in cazul bancilor care au o retea extinsa, care este foarte costisitoare. Sunt costuri mari, cu terminalele, recrutarea de personal, chiria sau cumpararea de spatii, precum si cu administratea unor mijloace de comunicare. Trebuie sa ai un numar de clienti suficient de mare pentru a-ti amortiza aceste cheltuieli", a explicat presedintele BRD-SocGen.

In primul trimestru al acestui an, sistemul bancar a trecut, la nivel agregat, pe minus, inregistrand pierderi de aproximativ 50 milioane euro, potrivit oficialilor BNR.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos