Peste jumatate dintre locuintele noi sunt achizitionate in scop speculativ

Peste jumatate dintre locuintele noi sunt achizitionate in scop speculativ

O parte dintre persoanele fizice care cumpara locuinte in ansambluri rezidentiale decid, la finalul constructiei, sa revanda proprietatea, urcand ponderea apartamentelor cumparate in scop speculativ, de catre investitori, la peste 50%, potrivit companiei Coldwell Bankers Affiliates of Romania. "Aproape 50% din locuintele noi sunt cumparate de catre investitori. Sunt proiecte care isi schimba chiar proprietarul,

O parte dintre persoanele fizice care cumpara locuinte in ansambluri rezidentiale decid, la finalul constructiei, sa revanda proprietatea, urcand ponderea apartamentelor cumparate in scop speculativ, de catre investitori, la peste 50%, potrivit companiei Coldwell Bankers Affiliates of Romania. "Aproape 50% din locuintele noi sunt cumparate de catre investitori. Sunt proiecte care isi schimba chiar proprietarul, achizitiile mergand pana la preluarea a 90% din investitie. Aceste cazuri sunt insa rare", a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, Razvan Stroescu, directorul departamentului rezidential al companiei de servicii imobiliare si de brokeraj Coldwell Banker Affiliates of Romania.
          

El a mentionat ca exista si multe persoane fizice care achizitioneaza locuinte noi inca din faza de proiect si decid, insa, dupa finalizarea proiectului, sa le revanda, ca urmare a cresterii valorii acesteia.
          

 "Din acest motiv, procentul apartamentelor achizitionate pentru a fi revandute este mai mare, dar nu poate fi apreciat exact. Cert este ca se mentine trendul ca aproape 50% din constructiilor noi sa fie cumparate de investitori inca din faza de proiect", a spus Stroescu.
       

Anul trecut au fost lansate pe piata proiecte rezidentiale care totalizeaza 6.000 de locuinte, din care pana la sfarsitul anului au fost achizitionate circa 3.000 de unitati, potrivit datelor disponibile pe piata.
        

Coldwell Bankers Affiliates of Romania si-a inceput recent activitatea pe piata romaneasca si intentioneaza sa-si extinda reteaua teritoriala cu 20 de birouri, in primii trei ani de la infiintare

 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos