Peste 9% dintre romani au asigurari private de sanatate

Peste 9% dintre romani au asigurari private de sanatate

 Peste 9% din romani din mediul urban aveau anul trecut asigurari private de sanatate, fata de 5,5% in 2006, arata un studiu al companiei de marketing si cercetare de piata Daedalus Consulting, facut in ianuarie 2008. Potrivit aceluiasi studiu, 18,5% dintre romani aveau la sfarsitul anului trecut o asigurare de tip pensie privata, triplu fata

 Peste 9% din romani din mediul urban aveau anul trecut asigurari private de sanatate, fata de 5,5% in 2006, arata un studiu al companiei de marketing si cercetare de piata Daedalus Consulting, facut in ianuarie 2008.

Potrivit aceluiasi studiu, 18,5% dintre romani aveau la sfarsitul anului trecut o asigurare de tip pensie privata, triplu fata de anul anterior. "Analiza asupra tipurilor de asigurari detinute de romani evidentiaza faptul ca piata asigurarilor private este inca slab dezvoltata in Romania. Fata de anul 2006, in 2007 numarul romanilor care detin cel putin o asigurare privata, platita personal, a crescut cu aproximativ 6 puncte procentuale, de la 18% la 24%", se precizeaza in studiul Daedalus.

Politele cu economii pe termen lung au fost promovate de companiile de asigurari pana la lansarea fondurilor de pensii private, in 2007, ca produse de pensii private, iar publicul le-a asimilat in acest fel. Reprezentantii companiei afirma ca circa 30% dintre romani au realizat investitii financiare in 2007. In depozite la banca au investit 10,3% din participantii la acest studiu, in terenuri si imobile – 8,2%, iar in fonduri de investitii – doar 1,8%.In obligatiuni si-au plasat banii 1% dintre romani, aproape la fel ca in 2006, cand ponderea a fost de 1,1%. "Numarul romanilor care au contractat cel putin un credit a crescut de la 37% in anul 2006, la 39% in 2007.

In ceea ce priveste structura tipurilor de credite, se mentine tendinta de contractare a creditelor pentru nevoi personale si consum si mai putin a celor destinate investitiilor (imobiliare sau ipotecare)", arata studiul. Acesta a fost realizat pe un esantion de 1.000 de respondenti, cu varste intre 18 si 65 de ani, din mediul urban. Marja de eroare este de plus/minus 3%.
ZF

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos