Peste 4 milioane de romani si-au ales fondul de pensii obligatorii

Peste 4 milioane de romani si-au ales fondul de pensii obligatorii

Numarul romanilor care au semnat pentru unul dintre cele 18 fonduri de pensii obligatorii s-a ridicat  la sfarsitul perioadei de aderare la 4,03 milioane, anunta NewsIn, citand datele CNPAS. Aceasta cifra depaseste cu aproximativ jumatate de milion de persoane estimarile din piata privind participantii eligibili pe pilonul II, de de 3,4-3,5 milioane aderenti. La ultima

Numarul romanilor care au semnat pentru unul dintre cele 18 fonduri de pensii obligatorii s-a ridicat  la sfarsitul perioadei de aderare la 4,03 milioane, anunta NewsIn, citand datele CNPAS. Aceasta cifra depaseste cu aproximativ jumatate de milion de persoane estimarile din piata privind participantii eligibili pe pilonul II, de de 3,4-3,5 milioane aderenti. La ultima raportare, referitoare la perioada 1 iunuarie – 17 ianuarie, numarul de adeziuni depuse de fonduri a fost de 850.000, datele fiind provizorii. Validarile urmeaza sa fie facute in urmatoarele zile si in cadrul acestora urmeaza sa fie descoperite si comunicate dublurile. De asemenea, Comisia de Supraveghere a Sisitemului de Pensii Private (CSSPP) va verifica autorizatiile brokerilor, precum si datele aderentilor.

La raportarea din 17 ianuarie,  ING Fond de Pensii a transmis 249.000 de acte de aderare catre CNPAS, Allianz-Tiriac a inregistrat 205.000 de aderenti, Generali a raporat 103.000 de participanti, iar Aviva – 68.000 de aderenti. Astfel, ING a ajuns la 1,3 milioane de clienti, depasindu-si tinta initiala de 1 milion de clienti, Allianz a trecut cu putin peste pragul celor un milion de semnaturi, iar locul 3, Generali, a adunat aproximativ 400.000 de adeziuni.

Dupa primele sapte raportari bilunare (17 septembrie 2007 -1 ianuarie 2008), peste 3,18 milioane de romani aderasera la un fond de pensii obligatorii, potrivit datelor Casei Nationale de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale (CNPAS).

Campania initiala de aderare a romanilor la un fond de pensii private obligatirii (pilon II) a inceput pe 17 septembrie 2007 si s-a incheiat pe 17 ianuarie 2008. Dupa aceasta perioada, cei care nu au optat pentru un fond de pensii vor fi distribuiti in mod aleatoriu catre fondurile autorizate, pe baza unui sistem informatic, potrivit arbitrului pensiilor private.

 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos