Peste 330.000 de romani vor intra la loteria pensiilor

Peste 330.000 de romani vor intra la loteria pensiilor

332.706 de romani, cu varste intre 18 si 35 de ani, vor fi redistribuitii in cadrul etapei de repartizare aleatorie a Pilonului II al pensiilor private, anunta Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private. Acestia fie nu au aderat pana in 17 ianuarie la un fond de pensii administrate privat, desi aveau această obligatie,

332.706 de romani, cu varste intre 18 si 35 de ani, vor fi redistribuitii in cadrul etapei de repartizare aleatorie a Pilonului II al pensiilor private, anunta Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private. Acestia fie nu au aderat pana in 17 ianuarie la un fond de pensii administrate privat, desi aveau această obligatie, sau au semnat acte de aderare pentru mai multe fonduri, devenind astfel invalidati. Potrivit CSSPP, in procesul de aderare initiala au fost invalidate 9.850 de persoane.

Cei peste 330.000  de participanti vor fi distributi aleatoriu si proportional intre cele 18 fonduri de pensii, informeaza CSSPP. Anterior, numeroase voci propusesera ca primele doua fonduri din piata, ING si Allianz Tiriac, sa nu fie inscrise la loteria pensiilor, pentru a evita concentrarea pietei in mana celor doi  jucatori. La finalul perioadei de aderare de 4 luni, ING inregistra 1,27 milioane de clienti si o cota de piata de 32%, iar Allianz putin peste 1 milion de clienti si o cota de 25%. Potrivit presedintelui Casei Nationale de Pensii si Asigurari Sociale (CNPAS), Mariana Campeanu, loteria pensiilor va fi organizata intr-o zi din perioada 5-17 martie.

Potrivit datelor CSSPP privind actualizarea finala a registrului participantilor, 3.823.610 de persoane au fost validate in sistemul Pilonului II al fondurilor de pensii administrate privat. Astfel, particpantii care vor intra la redistribuire reprezinta aproape 9% din numarul actelor de aderare valide. 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos