Peste 2500 de IMM-uri au credite garantate de Fondul National pentru IMM-uri

Peste 2500 de IMM-uri au credite garantate de Fondul National pentru IMM-uri

La  sfarsitul lunii octombrie 2008 in portofoliul FNIMM SA-IFN (www.fngcimm.ro) erau in vigoare un numar de aproximativ 2500 de garantii cu un sold total de peste 910 milioane lei, corespunzator unui sold al creditului de peste 1784 milioane lei. Fata de perioada similara a anului 2007, soldul garantiilor a crescut cu peste 50%. La nivel

La  sfarsitul lunii octombrie 2008 in portofoliul FNIMM SA-IFN (www.fngcimm.ro) erau in vigoare un numar de aproximativ 2500 de garantii cu un sold total de peste 910 milioane lei, corespunzator unui sold al creditului de peste 1784 milioane lei. Fata de perioada similara a anului 2007, soldul garantiilor a crescut cu peste 50%. La nivel national, în primele 10 luni ale anului 2008, un numar de 1781 de IMM-uri care solicitasera un credit fara a avea garantiile solicitate de Banca, au beneficiat de garantii complementare din partea Fondului National pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (www.fngcimm.ro) si a filialelor sale din Focsani, Craiova si Sfantu Gheorghe, valoarea garantiilor acordate fiind de peste 731 milioane lei, (114,88% fata de prevederile bugetare). Volumul garantiilor aprobate reprezinta un grad de satisfacere a solicitarilor de garantare de peste 90%, diferenta fiind reprezentata de solicitari care nu au indeplinit conditiile de acordare.

De la infiintarea sa, Fondul National pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (www.fngcimm.ro) a garantat creditele bancare pentru mai mult de 5700 de IMMuri. Cresterea gradului de utilizarea a garantiilor Fondului se bazeaza pe cresterea increderii sistemului bancar in parteneriatul cu FNIMM SA- IFN (www.fngcimm.ro) pentru  impartirea riscului de credit si pe intelegerea avantajelor oferite de accesarea garantiilor Fondului, atat pentru banca cat si pentru IMM. Avantajele aduse unui intreprinzator de utilizarea garantiei Fondului (www.fngcimm.ro) in completarea garantiilor proprii se concretizeaza in cresterea flexibilitatii finantarilor solicitate bancilor si, fata de utilizarea garantiilor ipotecare, la reducerea cu minim 7 zile a duratei de aprobare a creditului si cu minim 2% a costurilor aditionale creditului.

Pentru banca, garantia irevocabila si neconditionata  a Fondului (www.fngcimm.ro) este cea mai lichida garantie, fiind platibila in 15 zile de la initierea procedurii judiciare, fata de min. 2 ani, durata de executare a unei ipoteci, in conditii de provizionare similare cu ipotecile. Utilizarea garantiilor Fondului (www.fngcimm.ro) ofera posibilitatea cresterii numarului de credite acordate clientilor solvabili, dar cu garantii proprii insuficiente si majorarea volumului creditelor deja acordate unui client solvabil, fara a i se solicita garantii materiale suplimentare. Fondul poate garanta toate tipurile de credite acordate de cele mai importante 22 de banci comerciale partenere, inclusiv scrisori de garantie bancara.

Prin structura, capital si distributie teritoriala, FNIMM S.A.-IFN (www.fngcimm.ro) este cea mai reprezentativa institutie financiara care functioneaza in Romania in scopul garantarii finantarilor, avand la 30.06.2008 un capital propriu de aproape 326 milioane lei (peste 89 mil. Euro), in crestere cu cca. 16% fata de 30.06.2007.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos